Belföld

Pindroch Csaba: Esetlenül éreztem magam chippendale-ként

Pindroch Csabát már ezer szál köti Szegedhez. Nemcsak azért, mert már többször fellépett a Szegedi Nemzeti Színházban, szerepelt a Szegedi Szabadtéri Játékokon, hanem többek között itt forgatott Koltai Róbert legújabb filmjében, a Magic Boysban is.

Milyen volt chippendale táncost alakítani a Magic Boys című filmben?

Abszolút hiúsági kérdés, mikor az ember tangára vetkőzik és 300 gyönyörű szegedi egyetemista lány előtt rázza úgy magát, hogy tudja: a hallgatók némi pénzt kapnak azért, hogy ujjongjanak és tapsoljanak. Rá egy fél évre, mivel folyamatosan jelen vagyok a városban, szegedi színházi produkciókkal, bementem a Sing Singbe kabátban, kalapban és nagyon fura volt, hogy a való életben nem ugráltak körbe. Persze személyesen megismertek, és egy elég szép éjszaka kerekedett belőle, de rendkívül skizofrén helyzet. Ebben a nagyon érzékeny szakmában a kitárulkozás akkor valósul meg, ha ruha van az emberen. Amikor levetkőzik meztelenre, akkor a nők és a férfiak csak az izomzatot nézik meg. Nem volt sajnos idő a test árnyékolására, de egyébként remek élmény volt, főleg Szeged miatt. Abban a városban forgattunk, ami állam az államban, és úgy érzem, hogy engem most már egy kicsit megsimogat. A Hétköznapi őrületek című előadás után, az egyetemistáktól kapott legjobb színész díj birtokában most már egy picit azt érzem, haza jövök.

Fotó: Bozsó Krisztián

És milyen volt, mikor a Szegedi Ifjúsági Napokon kiálltatok Szabó Győzővel Jamelia mellett táncolni?

Az borzasztó. Egyeztetési problémák miatt a koreográfiát nem tudtuk betanulni. Győző akkor nagyon sokat forgatott a Beugróban, ezért nem tudott ott lenni a próbákon, egyedül pedig hiába tanultam volna a lépéseket. Kicsit esetlenül éreztem magam, mert táncolni sajnos nem igazán tudok, kivéve a feleségemmel.  Szóval kicsit hülyének éreztem magam. Ráadásul Jameliával az első pillanatban nem találtuk meg a közös hangot, úgy hogy tudtuk, később komoly csók és szerelmes jeleneteink lesznek.  Mivel ő nem egy profi színésznő, hanem énekesnő, így át kellett lendülnünk azon a problémán, hogy majd össze kell simulni.

Ez sikerült?

Ez olyan, mikor egy féltékeny férj kap egy fotót és lát valamit. Arról utána sok mindent gondolhat. A film az az igazság és a hazugság furcsa keveréke. Itt majd látnak emberek valamit a vásznon, de az pusztán színjáték volt.  Nem mentegetőzöm, sőt, kemény meló volt vele. A filmezésben rengeteg technikai szabály van, amit tudni kell. Ezeket ő nem tudta. Nagyképű duma egy világsztárról így beszélni, de ember mindenki, mint ahogy az volt a Madsen, a Vinnie Jones vagy Helen Mirren is, akivel Az ajtóban forgattam. Ez kemény munka.


Szabó Győző és Pindroch Csaba fellépése Jameliával a SZIN-en. A két színész a 2. perctől látható.

Jamelia ellentéte volt Michael Madsen, aki sok tapasztalattal, már számos sikeres filmben (Kill Bill, Sin City, Donnie Brasco) játszott. Vele mennyire sikerült megismerkedni?

Nagyon baráti lett a viszonyunk, mert ő ölelgetős-fajta. Az egyik legnagyobb élményem vele, az idollal, hogy reggel, a Novotel szálló bárjában odamentem hozzá, és megkértem, hogy beszéljen a Kutyaszorítóban való szerepéről.  És ő erre eljátszotta az egész jelenetet nekem, tánccal, mindennel. Én pedig ott ültem a bárban és azt mondtam magamban, hogy ezt nem hiszem el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik