Belföld

Kellemes őszi idő sok napsütéssel

Csütörtökön is folytatódik a kellemes őszi idő: helyenként 24-25 fok is lehet.

Izland és a Brit-szigetek fölött több középpontú ciklonrendszer helyezkedik el. Hatására arrafelé, valamint a hozzá kapcsolódó frontok mentén – a Skandináv-félszigeten, Németország és Franciaország északi részén – többnyire erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Közép-Európa fölött sekély ciklon okoz változékony, gyakran felhős időt szórványosan záporokkal, néhol zivatarokkal. Ezzel szemben szárazföldünk más tájainak időjárását anticiklonális hatások alakítják.

A Kelet-európai-síkság nyugati területén több a felhő, ott helyenként eső, zápor is előfordul, a keleti részén és Dél-Európában sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában többnyire 3 és 12, Közép-Európában 15, 23 fok között változik. A legmelegebb továbbra is Délkelet-Európában van, ott a délutáni órákra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, kissé melegebb levegő érkezik.

Északkeleten tovább csökken a felhőzet, és éjszaka már többnyire kevés lesz a felhő, csapadék nem várható. Hajnalban többfelé köd képződik. Csütörtökön a köd feloszlása után túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, csak délután növekszik meg helyenként a fátyolfelhőzet. A helyenként még élénk északnyugati, nyugati szél éjszakára mindenütt mérséklődik. Csütörtökön a Kisalföldön időnként erős lesz a déli szél.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19, 24 fok között változik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik