Belföld

Életfogytig fegyház a brutális gyilkosnak

Tízezer forintért – kéttucatnyiszor beledöfve a kést, majd elvágva a torkát – ölte meg barátját a gyilkos. Áldozatát a fagyasztóba tette.

Jogerősen, a legfontosabb pontokban helybenhagyva az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék döntését, csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla életfogytig tartó fegyházzal és tíz évre közügyektől való eltiltással büntette azt a 35 éves, Békés megyei, ecsegfalvi férfit, aki tízezer forintos adóssága miatt ölte meg a neki kölcsönt adó barátját. A szegedi taláros testület kikötötte, hogy a vádlott csak harminc év múlva engedhető feltételes szabadlábra.

A szegedi ítélet indoklásakor elhangzott: az első fokon eljáró bíró helyesen minősítette, hogy a vádlott nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követte el a gyilkosságot, és szintén így szabta meg a büntetés mértékét. A szegedi táblabíróság úgy ítélte meg, hogy a büntetés enyhítésére irányuló fellebbezés nem vezethet eredményre, a kiszabott fegyházbüntetés, az elkövetett cselekmény súlyára és brutális elkövetési módjára való tekintettel mindenképp szükséges. A szegedi ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A bűncselekményről

A munkanélküli vádlott havi 28 500 forint rendszeres szociális segélyből élt a cselekmény elkövetése idején. Egy személyi kölcsönből adódóan havi 18 ezer forint fizetési kötelezettsége volt, ezzel párhuzamosan tartozott egy barátjának is tízezer forinttal.

Két éve a gyilkos azzal az ígérettel, hogy megadja adósságát, elment barátjához. A két férfi a főzőfülkében beszélgetett, eközben a gyilkos magához vett egy 17 centis kést, és nagy erővel hasba szúrta barátját, aki ezek után védekezni próbált, hiába.

A gyilkos először könyökkel háromszor fejbe vágta, majd újra szúrt: legalább két tucatszor. Végül, hogy elhallgattassa a már földön fekvő és segítségért kiabáló, 53 éves barátját, elvágta a torkát. Holttestét a fagyasztóládába rejtette el. Ezután kirámolta áldozata házát, szinte mindent elvitt, ami mozdítható, értékes tárgy volt, az autójával együtt. Végül az buktatta le, hogy használta áldozata bankkártyájáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik