Belföld

Velük szövetkezik Orbán

Orban-a-kolagyarban(2)(960x640)(2).jpg (orbán viktor, kóla)
Orban-a-kolagyarban(2)(960x640)(2).jpg (orbán viktor, kóla)

Újabb magyarországi nagybefektetőkkel köt stratégiai megállapodást a korrmányfő.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint Orbán Viktor felhatalmazást kapott rá, hogy a Magyar Suzuki Zrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Hankook Tire Magyarország Kft.-vel és a Richter Gedeon Nyrt.-vel tervezett megállapodásokat aláírja. A kormány korábban stratégiai megállapodást kötött már a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-vel.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár szeptember elején a Gazdasági Rádióban azt mondta, a közeljövőben mintegy negyven megállapodás megkötését tervezi a kormány, havonta négy-öt, legfeljebb hat megállapodást írhatnak alá. Azt szeretnék, hogy az alapvetően külföldi tulajdonú és exportra termelő cégek “még jobban, még biztosabban, még kiszámíthatóbban érezzék itt magukat Magyarországon”, nyereségük minél nagyobb részét újra itt fektessék be.

Orbán Viktor korábban azt mondta, ahhoz, hogy  Magyarország Európa termelési központja lehessen, szükségünk van a multik erejére is. De csak a jó multikéra, mert olyanokra tényleg nincs szükség, akik idejönnek, letarolják a piacot, tönkreteszik a magyar kisvállalkozásokat, aztán elmennek. Ezekkel nem akarnak együttműködni, de mintegy húsz olyan európai, illetve a világpiacra termelő vállalkozással tárgyalnak, amelyek hosszú távra terveznek Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik