Belföld

Újabb játszótér európai szabványokkal

Horváth Miklósnét, a terület önkormányzati képviselőjét sokan inkább az idősek támogatójának tartják, de már többször igazolta, hogy nem kategorizálható. Képviselői keretéből, valamint az önkormányzat támogatásából a legkisebbeknek adott teret, méghozzá játszóteret.

Év elején még a régi, két nagy homokozó, széttört betonülőkék és balesetveszélyessé vált játékok fogadták a gyerekeket a Budai út 90. számú épület melletti játszótéren. Mától teljesen megújult, kibővített játékkínálattal várja őket a terület. A délelőtti átadáson mindenki ott volt, aki összefogott a felújításért: Víziváros önkormányzati képviselője, Székesfehérvár polgármestere és a Városgondnokság vezetője.

A játékokat év elején a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szerelte le a Budai út 90. számú épület melletti játszótéren, mert balesetveszélyessé váltak, így maradtak a romos homokozók. A felújítást az elmúlt hónapokban Víziváros önkormányzati képviselője, Horváth Miklósné végigegyeztette és folyamatosan nyomon követte.

A képviselőasszony elmondta -A Városgondnokság kérésemre úgy tervezte meg a területet, hogy elbontottuk a két régi homokozót és a középen található szép virágágyás meghagyásával helyeztük el az új játszóteret. A terveket megmutattam a Budai 80-84. és 92. számú épület közös képviselőinek, akik nagyon jónak találták és örömmel fogadták a megújítást. Így került a régi, tűző napos helyeken elhelyezett homokozók helyett egy nagy homokozó új, árnyékos területre, illetve a felújítást végzők felszereltek egy halacska alakú rugós játékot és egy laphintát. A virágágyás másik oldalára egy nagy csúszda és egy négyüléses rugós játék került. Ez a játszótér nagyobb gyerekeknek készült – a lakók kívánsága szerint -, mert a kisebbek a közeli és tavaly bekerített, Budai út 96. melletti játszóteret használhatják.

Kihelyeztek továbbá két háttámlás padot, amelyekre kisebbek is ülhetnek, illetve a játszóteret bekerítették a Budai úti járda és a Budai út 84. felé eső parkoló oldaláról. A Budai út 92. számú épület felől padok és belső járda, valamint a Vízivárosi Iskola előtt is belső járda védi az újonnan kialakított játszóteret.

A munkálatok összesen 4,6 millió forintba kerültek. Ebből 1,5 millió forint a kerítés, 100 ezer forint a bontás, valamint 3 millió forint a játékok és padok költsége volt. Ebből Dr. Horváth Miklósné képviselői keretéből 4,1 millió forintot fordított erre, a maradék 500 ezer forint pedig polgármesteri keretből került felhasználásra.

„Az új játszótér igazi kis paradicsom a gyerekek számára, sikerült a területet biztonságossá, széppé és rendezetté tennünk!” – hangsúlyozta az átadás kapcsán Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András kiemelte: a beruházást nem hitelből, hanem önkormányzati forrásból fedezték. A polgármester szavai szerint ha a lehetőségek engedik, a jövőben újabb játékok beszerzésére kerül sor.

Bozai István városgondnok kiemelte: a munkálatok két hónapig tartottak és teljes mértékben megfelelnek az uniós előírásoknak. A felújítást megelőző egyeztetésbe bevonták a terület önkormányzati képviselőjét, hiszen minden hasonló beruházás esetén ez az eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik