Belföld

Orbán előbb steril, majd szlovák központba megy

Orban-Viktor(960x640)(6).jpg (Orbán Viktor, miniszterelnök)
Orban-Viktor(960x640)(6).jpg (Orbán Viktor, miniszterelnök)

Ma adják át Gödöllőn a Teva Magyarország Zrt. új központját, amelyben steril készítményeket – vagyis infúziós szereket és vakcinákat – állítanak elő. Az új üzem egyes onkológiai készítményekből a teljes magyarországi szükségletet ki tudja majd elégíteni. Sajtóhírek szerint az új csarnokot egy csaknem 30 milliárd forintos beruházás részeként építették fel.

A mostani avatáson Orbán Viktor is beszédet mond. A kormányfő néhány napja az Egis üzemavatóján azt mondta, hogy a  munka és az innováció segíti leginkább a magyar gazdaság „meggyógyulását”. A kormány olyan fejlesztéseket támogat,  amelyek aztán új munka- és kutatási lehetőségeket biztosítanak a magyaroknak – mondta akkor a miniszterelnök.

Orbán Viktor a gödöllői avatás után détután Pilisszentkeresztre megy, ahol találkozik Robert Fico szlovák miniszterelnökkel. Együtt adják át a Pilisi Szlovákok Központját; a kormányfők ez alkalomból kétoldalú megbeszélést is folytatnak, és a tervek szerint közös nyilatkozatot is aláírnak.

A találkozón főleg a két ország gazdasági kapcsolatairól lesz szó. A két miniszterelnök legutóbb július 20-án Pozsonyban nem hivatalos találkozón váltott szót egymással, amikor együtt nézték meg a Slovan Bratislava-Videoton FC Európa Liga-selejtező mérkőzést.


Fotó: MTI / TASR / Pavel Neubauer

Robert Fico akkor azt mondta: látta, hogy Orbán teljesen beleéli magát a mérkőzésbe. A játék közben nem nagyon volt idő arra, hogy sokat beszéljenek a politikáról. Több szót ejtettek olyan dolgokról, “amelyek összekötnek bennünket, és kevesebbet olyanokról, amelyek elválasztanak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik