Belföld

Művészprojekt ötödízben

Új uniós projektet indít a Városi Művészeti Múzeum. A győri intézmény munkatársai ezúttal 12 oktatási intézmény diákjainak tartanak majd foglalkozásokat a Magyar Ispitában.

28 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Városi Művészeti Múzeum a „Művészeti nevelés a győri Váczy Péter Gyűjteményben” elnevezésű projektjével. Az intézmény immár ötödik alkalommal jutott uniós forráshoz, a mostani, tanórán kívüli nevelési feladatokat a Magyar Ispita különleges, reneszánsz épületében valósítják meg a múzeumpedagógusok.

A keddi projektnyitó rendezvényen Simon Róbert Balázs köszöntötte elsőként a megjelenteket. Az alpolgármester elmondta, nagy öröm számára, hogy egymást érik a projektek a múzeumban, az pedig különösen szerencsés, hogy ebben a kampányban 12 oktatási intézmény diákjai vehet majd részt, köztük hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek is.

A program célja, hogy erősödjenek a kapcsolatok az iskolák, az óvodák és természetesen a kulturális létesítmények között, hogy megismerkedjenek a picik és a nagyobbak a nemzeti kultúra értékeivel, de természetesen fontos a Magyar Ispita látogatószámának növelése is, a mostani 5000 fő mellett ez további 3000 érdeklődőt jelenthet évente.

„Az épület jellegéből kiindulva a késő reneszánsszal és a barokk korral fogunk leginkább ismerkedni, valamint az iparművészettel, így elsősorban kerámiával, fával és üveggel fognak kézműveskedni a gyerekek” – mondta a Győr24-nek Pintérné Gergics Ágnes projektfelelős.

A projektnyitó végén Grászli Bernadett, a múzeum igazgatója a gyűjtemény részét képező alkotások közül mutatott be néhány értékes darabot a megjelenteknek, a 376 foglalkozás egyik állomásaként ugyanis 12 műtárgy másolatát is kézbe foghatják majd a diákok a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik