Belföld

Hat évre ítélték egy szegedi rablás elkövetőjét

Hat év fegyházbüntetéssel sújtotta első fokon egy szegedi cég Fonógyári úti telephelyén, 2008-ban történt rablás elkövetőjét kedden a Szegedi Törvényszék.

Az ítélet ismertetése szerint a büntetett előéletű Kanász Csaba egy ismerőse kamionsofőrként dolgozott egy szállítmányozó cég szegedi, Fonógyári úti telephelyén.

A kamionos megtudta, hogy a vállalkozás rendszeresen nagy mennyiségű készpénzt tart a házipénztárban, és ezt elmondta ismerősének is. Kanász Csaba elhatározta, hogy a telephely házipénztárából megszerzi az ott tárolt pénzt, ehhez – az eljárás során ismeretlenül maradt – két társa segítségét kérte. 2008. április 16-án az éjjeli órákban bementek a telephelyre, ezt észrevette az ott dolgozó 64 esztendős éjjeliőr, és el akarta zavarni az elkövetőket.

A férfiak erre különböző eszközökkel addig ütlegelték az idős férfit, amíg az összeesett, majd megkötözték az egyik feltört irodából magukhoz vett számítógép-kábellel, és a kazánházba zárták. Ezután az elkövetők magukhoz vették a cég pénzkazettáját, melyben összesen 7,5 millió forint készpénz volt. Távozásukat követően az éjjeliőr – kiszabadítva magát a kötelékből és a kazánházból – értesítette a rendőrséget.

A férfit a bíróság jelentős értékre, társtettességben elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ügyész, illetve a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére. A bíróság védői indítványra házi őrizetbe helyezte a több mint három éve előzetes letartoztatásban lévő vádlottat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik