Belföld

Egymillió forintért akarta megöletni az anyját

24.hu
24.hu

2012. 10. 02. 16:26

Jogerősen egy év négy hónap börtönnel sújtotta a Győri Ítélőtábla azt a fiatalembert, aki 2010 januárjában, előzetes fogva tartásban ülve akarta megöletni anyját.

Kovács Tamás bíró az ítélet kihirdetésekor jelezte: az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője nem fellebbezett, ugyanakkor nem látott okot annak az ügyészi indítványnak a teljesítésére, hogy jelentősen súlyosítsa Szabó Krisztián büntetését.

A tárgyaláson Majoros Gábor, a fellebbviteli főügyészség képviselője azt emelte ki: a fiatal férfi ellen a történtek idején öt büntetőeljárás volt folyamatban, aktív kábítószer-használóként pedig nyilvánvalóan azért akarta megöletni anyját, hogy „kiiktassa” annak haszonélvezeti jogát saját lakásán.

Szavai szerint a megbánás jeleként, de beismerésként is értékelhető, hogy a vádlott nem fellebbezett az első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság döntése ellen.

„Ezek után hogy tudja valaki felköszönteni anyák napján az édesanyját?” – tette fel a kérdést az ügyész, akinek a fiatalember védője azt felelte: az anyai szív ilyen súlyos bűncselekményt is megbocsáthat.

Szabó Krisztián a tárgyaláson azt mondta: megbánta tettét, anyjával igyekezett rendezni kapcsolatát, de mivel csak telefonon beszélnek, annyit tud elmondani, hogy „hangjából ítélve” megbocsátott neki.

A Győri Ítélőtábla korábbi tájékoztatása szerint a vádlott 2010 januárjában, zárkatársától azt kérdezte: „Mi lenne, ha megöletném az anyámat?” Ezt követően kézzel leírta, hogy egymillió forintot fizet annak, aki „elteszi láb alól” édesanyját.

Az írásban – amely tartalmazta az édesanyja lakcímét, ismertetőjegyeit és azt is, hogy a vádlott célja a haszonszerzés – az szerepelt, hogy a bűncselekménynek balesetnek kell tűnnie és a halálnak szenvedésmentesnek kell lennie. A bűncselekményre úgy derült fény, hogy a zárkatársnál tartott házkutatás során megtalálták az ominózus feljegyzést.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.