Belföld

Bemutatták a Magic Boys-t Szegeden

Sok nevetéssel, történettel tartották Koltai Róbert Magic Boys filmjének ősbemutatóját tegnap, Szegeden. Az eseményen részt vettek a mű készítői, szereplői, így Pindroch Csaba és Szabó Győző is.

Koltai Róbert rendező hatodik alkalommal tartott Szegeden ősbemutatót, ezúttal a Magic Boys című filmből. A helyszín választása nem véletlen, hiszen 2009-ben, London és Budapest mellett Szegeden is forgattak. Emiatt a díszletek között felfedezhető a Sing Sing szórakozóhely, az Anna fürdő, a Maty-ér és a reptér is.

A történet viszont nagyon pikáns, hiszen két barát (Szabó Győző, Pindroch Csaba) történetéről szól, akiknek chippendale táncosként kell dolgozniuk Angliában. A vetítés után Koltai Róbert elmondta, hogy az ötlet Krk szigetén jött, mikor a kabaré estje után 4 vetkőzős fiú következett. “Nagyon úgy éreztem, hogy nem szeretnék meztelen férfiakat semmilyen szempontból nézegetni. De gyönyörű volt az éjszaka, és végül megnéztem a műsorukat. Nem jók voltak, hanem zseniálisak.” Végül másnap találkoztak, beszélgettek, vicces történeteket meséltek egymásnak és a rendező megígérte nekik, hogy majd lehet, hogy filmet csinál a témából.

Fia, Koltai P. Gábor producer pedig olyan híres színészeket nyert meg a Magic Boys-hoz, mint Michael Madsen vagy Vinnie Jones. Emellett itt debütált először Jamelia angol R&B-énekesnő.
Nem volt olyan esemény az utolsó harminc év magyar filmgyártásában– mesélte Pindroch Csaba- hogy a magyar színészek külföldi sztároknak ne csak kávét vigyenek be statiszta szerepben, vagy hogy Budapest ne Moszkvaként, Isztambulként szerepeljen egy nemzetközi produkcióban. Ezzel a filmmel nagy áttörés történt, mert Győzővel itt főszereplőként vagyunk. Egy pillanatra se éreztük magunkat ezekkel a nagy sztárokkal szemben alul, és ők se éreztették velünk, hogy mi senkik vagyunk. Ami külön öröm, hogy itt Szeged mutatja be magát Szegedként.”

Pindroch Csaba azt is elmondta, hogy a Kill Billből is ismert Michael Madsennel nagyon baráti kapcsolatot sikerült kialakítania. Mindenkit ölelgetett, nagyon közvetlen volt. Egyszer a Novotel szállóban például Pindroch Csaba megkérte a bárban, hogy meséljen a Kutyaszorítóban című szerepéről, erre eljátszotta előtte az egész jelenetet.

A rosszfiút alakító Vinnie Jonest már kevésbé barátságosnak írta le Koltai Róbert. Mint elmondta ő “egyáltalán nem kedves”. Minden éjjel átírta a forgatókönyvet, így elég sokat vitatkoztak a szövegén. Ám visszagondolva, a rendező elégedett volt a színésszel. “Ez a szép a filmezésben. Nem kell mindig egymás tenyeréből ennünk, hogy csodák történjenek.”

Szabó Győző szegedi élményeiről mesélt a Belvárosi mozi majdnem teltházas közönségének. “Most újra megdobbant a szívem, mikor a városba érkeztem. Azért a nagy sztárokkal végig látogattuk a szegedi éjszakai klubokat. Hihetetlen tempókat diktáltak, nem győztük követni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik