Belföld

Állatrendőrség megalakításáért küzdenek az állatvédők

Magyarország 10 milliós lakossága körében nagyon sok az ember által tartott (az ember felelőssége alá tartozó) gazdasági és hobbiállat.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület kampányba kezd október 4., az Állatok Védelmének Világnapja alkalmából. „Szeretnénk az állatrendőrség megalakulásáért küzdő Facebook-csoport jelenlegi 11 000 fős tagságát 100 000 fősre duzzasztani” – áll közleményükben.

Magyarország 10 milliós lakossága körében nagyon sok az ember által tartott (az ember felelőssége alá tartozó) gazdasági és hobbiállat. Gyakori a felelőtlen állattartás, a bűncselekményig fajuló állatkínzás. Az ember keze alatt sok esetben értelmetlenül pusztulnak a tartott állatok. Az elkövetkező években a felelős állattartói és környezettudatos polgári átalakuláshoz komoly felzárkóztatásra, ismeretszerzésre és állatvédelmi folyamatokra van szükség. Meg kell akadályozni, hogy évente egymillió kutya vagy macska kerüljön utcára, meg kell akadályozni a gazdasági állatok durva kizsákmányolását – hívja fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik