Belföld

A Normafáig menne a fogaskerekű

A XII. kerület polgármestere meghosszabbítaná a fogaskerekű útvonalát, de azt nem lehet tudni, honnan lesz erre pénz.

“Szeretnénk meghosszabbítani a fogast, fönn a Normafáig, lenn a Széll Kálmán térig” – mondta Pokorni Zotán polgármester a Hegyvidéki Önkormányzat múlt heti képviselőtestületi ülésén. A képviselők pedig megtették efelé az első jogi lépést: változtatási tilalmat rendeltek el a fogas felső végállomásától a Normafáig egy sávban elhelyezkedő ingatlanokra – írja az ittlakunk.hu

Ennek az értelme, hogy a meghosszabbításhoz szükséges kisajátításokon ne tudjanak nyerészkedni. “Nagyon okos emberek vannak a Hegyvidéken” – mondta csipetnyi iróniával a hangjában Pokorni polgármester az ingatlanpekulánsokra utalva.

Az elképzelések szerint az Olimpia szállónál volna még egy megálló, a Síháznál pedig a végállomás. “A fogas a szívünkhöz nőtt, de kocsinként három embernél többet ritkán látni rajta, ezért be kéne kötni a tényleg forgalmas pontokra” – érvelt Pokorni.

Sipos Péter, az LMP egyik képviselője blogjában ezt írta az ötletről: “Köztünk legyen szólva, számomra ez utóbbi ötlet eléggé agyamentnek tűnik. Míg az alsó szakasz meghosszabbítása valószínűleg a meglévő villamospálya felhasználásával megoldható, a hegyi részen igen komoly beruházást igényelne a nyomvonal kialakítása, és nem úszható meg jelentős erdőirtás nélkül.”

A képviselő-testületi ülésen így fogalmazott Sipos: “Nem világos, hogy az emberek miért járjanak fogassal ott, ahol sétálniuk kellene. És az sem, hogy ha változtatási tilalom lép érvénybe, akkor vajon konzerváljuk-e az Olimpia szálló siralmas állapotát.”  Mint az ülésen kiderült, a változtatási tilalom az állagmegóvást nem akadályozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik