Belföld

Vizes panoráma: ezren kapaszkodtak fel a víztoronyba

Ismét megnyitotta kapuját a szabadhegyi víztorony. A kilátó terasszal is büszkélkedő építményt 960-an keresték fel az elmúlt hétvégén.

Az építés idején…
fotók: Építés-Szerelés

2003-ban, a városban negyedikként adták át a szabadhegyen magasodó víztornyot, mely a szabadhegyiek és a kismegyeriek biztonságosabb ivóvízellátójaként funkcionál, lassan egy évtizede. A 42 méter magas, 19,6 méteres tartályátmérővel rendelkező szerkezet nemcsak ezen adottságai miatt híres a győriek körében, hanem azért is, mert kilátóteraszáról gyönyörű panoráma nyílik a környező tájra, tiszta időben ugyanis a soproni hegyek, a pozsonyi magaslatok is szépen kirajzolódnak, de természetesen a Bakony és a Gerecse vonulata is jól látható.

A nyári rendezvény után az elmúlt hétvégén ismét nyílt napra várta a Pannon-Víz Zrt. az kíváncsiskodókat, az akciót természetesen az érdeklődés hívta életre. „Folyamatosan keresnek minket, így mindenképpen az a tapasztalatunk, hogy a győriek szeretik a szabadhegyi víztornyot. A kilátás mellett fontos, hogy így bepillantást nyerhetnek a vízi-közmű szolgáltatás mindennapjaiba, megtudhatják, hogyan jut el a háztartásokba az ivóvíz, majd onnan hogyan és hova távozik a szennyvíz. Ezúttal Harcsás Laci bácsi falikút gyűjteményének néhány különleges darabját is kiállítottuk a földszinten, de az ugyancsak itt látható terepasztalt is nagy figyelem kísérte” – mondta Tóth László, a társaság diszpécserszolgálatának vezetője.

Több mint 30 éve itt lakunk a feleségemmel Szabadhegyen, de eddig még soha nem jöttünk fel a víztorony tetejére. A látvány tényleg csodálatos, megérte felkapaszkodnunk. Egy távcsővel a kézben, itt akár órákat is eltöltene az ember” – mondta a Győr24-nek Bencsik Lajos.

Az összesítés eredménye alapján közel ezren, egészen pontosan 960-an keresték fel, a korábban közel 300 millió forintból felépült létesítményt, a látogatók között pedig egy szerencsés szódagéppel gazdagodott a nap végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik