Belföld

Szépkorú show Győrben

Október 1-jén Győrben is találkozott a nyugdíjas közösség. A szépkorúak „Ki mit tud"-on bizonyítottak.

1991-ben rendezte meg először az ENSZ az Idősek világnapját, azóta minden év október első napján megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió szépkorú lakosáról. Győrben sincs ez másként, városunkban idén például egy „Ki mit tud”-versenyt szervezett az időseknek az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, hétfőn a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban.

A megnyitón dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte a megjelent 140 győri nyugdíjast. „Én azt gondolom, hogy az idős kornak az egyik legnagyobb problémája az elmagányosodás és a céltalanság. Ilyen alkalmakkor, mint ez a mai is, ezek a gondok megszűnnek, hiszen összejön egy közösség, nem érzik magukat feleslegesnek, és céljuk is lesz, mégpedig az, hogy jól szerepeljenek. Tudnak valamit produkálni, társaiknak élményt szerezni, és ez boldogsággal tölti el a fellépőket. A szó jó értelmében ki kell mozdítanunk az időseket, eseményeket kell szerveznünk, hogy teljes életet éljenek” – hangsúlyozta nyilatkozatában az alpolgármester.

A „Ki mit tud” programján 10 nyugdíjas klub képviseltette magát, a versenyzők 4 kategóriában – ének-egyéni, vers és próza, ének-csoportos, csoportos jelenet – nevezhettek. A délután során 18 produkciót láthatott a nagyérdemű, melyeket kivétel nélkül lelkiismeretes felkészüléssel sajátítottak el az idősek. „Ez a nap tulajdonképpen egy vetélkedés, mely párosul az együttlét örömével. A mai nappal azonban még nincs vége a rendezvényeink sorának, hiszen jövő héten kezdődik az Idősek Hete programsorozat, akkor szeretnénk kinyitni a klubjaink ajtaját az érdeklődők előtt, hogy megnézhessék, hogy telnek a hétköznapjaink, valamint hogy milyen foglalkozásokon vesznek részt szépkorú tagjaink” – mondta Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik