Belföld

Ön is lehet Orbán Viktor munkatársa

orbán-viktor-kötcse (ingyenes, )
orbán-viktor-kötcse (ingyenes, )

26 betöltetlen állás van a Parlamentben. Diplomásokra és segédmunkásokra is lenne igény – írja a Blikk.

Az Országgyűlés honlapján közzé tett nyilvántartás szerint csak a betöltetlen állások feléhez feltétel a diploma. Több poszthoz elég a középfokú végzettség, de van olyan státus is, amelyhez még szakképzettség sem kell.

A minisztériumok esetében a diploma nélküli állásokra gyakran a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) veszi fel a dolgozókat. A főigazgatóság hol egyik, hol másik tárcához küldi a dolgozókat, attól függően, éppen hol van munka. Így akár a Miniszterelnökségre is, ahol Orbán Viktor kormányfő kollégái is lehetnek.

A legfeljebb középiskolai végzettséget igénylő üres álláshelyek száma 22 – tájékoztatta a főigazgatóság a Blikket. Asztalos, festő, építésztechnikus, felvonókezelő, gépjárművezető, iratkezelő és biztonságtechnikai előadó munkatársakat egyaránt keresnek.

A fizetéseket a közalkalmazotti bértábla és az éves költségvetési keret határozza meg. A felsorolt üres álláshelyek esetében a bruttó bérek havi 115–220 ezer forint között mozognak.

Egy-egy poszt elnyeréséhez nem elég azonban a megfelelő szakmai tapasztalat. Feltétel a büntetlen előélet és a jó megjelenés is. De van olyan pozíció, ahol a pályázóknak nemzetbiztonsági ellenőrzésen is át kell esniük – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik