Belföld

Nem büdös, nem koszos: pozitív tapasztalatok Sashegyen

Az OHÜ felhívására, a sashegyi hulladékkezelő központ is megtartotta nyílt napját. A lakosság egyöntetű véleménye az, hogy európai színvonalú, tiszta és rendezett a telephely.

Az Országos Hulladékkezelési Ügynökség nyílt napról szóló kampányához 34 település, mintegy 60 létesítménye csatlakozott annak érdekében, hogy a lakosság minél szélesebb körében népszerűsítsék a környezettudatos hulladékgyűjtés elvét, na és persze azért is, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek egy-egy telephely működésébe, városunk kapcsán a Győr-Szol Zrt. tevékenységébe.

A társaság sashegyi központja is szívesen fogadta látogatóit az elmúlt hétvégén, minden órában 20-25 fős csapatok indultak felderíteni az intézmény részlegeit. „Azt tapasztaljuk, hogy a győrieket érdekli mi lesz a háztartásban összegyűjtött hulladékok sorsa. Egy ilyen nyílt nap alkalmával lehetőségünk van bemutatni a feldolgozás technológiai sajátosságait, hogy mi történik a műanyaggal, a papírral, illetve, hogy annak mekkora részét hasznosítjuk újra a későbbiekben. A lakosság pozitív tényként kezeli, hogy a begyűjtött anyagok 75 százalékát feldolgozzuk és csak 20-25 százalék marad az, amit már nem tudunk kezelni” – mondta a Győr24-nek Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. vállalati kommunikációs menedzsere.

A központba „kirándulók” mindenképpen pozitív tapasztalatokkal gazdagodtak, hiszen a portálunk által megkérdezett látogatók kivétel nélkül azt mondták, hogy bár nem is gondolták volna, de igazán rendezett, tiszta a telephely, sőt erős szaghatásokkal sem szembesültek. A nyílt nap bizonyította emellett azt is, hogy igenis érdemes a szelektív szemléletet követni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik