Belföld

Topolyán elkapták a szökött gyilkost!

Topolyai rendőrök (topolya, rendőr)
Topolyai rendőrök (topolya, rendőr)

Már nem kell félnünk tőle, a vajdasági rendőrök lefülelték.

“Elfogtuk a gyilkost” – hangzott a tömör értesítés a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CMRFK) sajtószolgálatától. A rendőrök a Szeged24-nek arról számoltak be: a megszökött rab ugyan átjutott a határon Topolyán élő élettársához, de ott a Csongrád megyei rendőrök és a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóság “példaértékű, informális” nemzetközi együttműködésének köszönhetően elfogták a férfit, miután a vajdasági kollégák a magyar rendőrök értesítését követően ellenőrizték az élettárs lakását.

Hiába voltak azonban gyorsak a hatóságok, a Jobbik máris vizsgálatot követel a belügyminisztertől és a büntetés-végrehajtás országos vezetőitől, és a jövő héten jogszabály-módosítást akar benyújtani a parlamentben, hogy a jogerősen életfogytos rabok, különösen az életellenesség miatt  elítéltek egyetlen másodpercre se hagyhassák el a börtönt büntetésük ideje alatt.

Ahogy arról beszámoltunk az ismerőse megölése miatt tíz évre ítélt gyilkosnak csak pár órás eltávozást engedélyeztek a börtönből, ahová azonban határidőre nem ért vissza, ezért azonnal körözni kezdték.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) magyarázatul közleményt adott ki, melyben azt írták: a gyilkos a börtönt “jutalomból engedélyezett, csoportos kimaradásra hagyhatta el“.

A BVOP közleménye szerint a férfi több mint öt éve, börtön fokozatban tölti büntetését, a második legenyhébb biztonsági besorolással, miután folyamatosan dolgozik, csaknem húsz alkalommal kapott jutalmat, korábban három alkalommal volt így “kimaradáson” és minden esetben időben visszatért a börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik