Belföld

Braun Róbert már egy éve az MSZP tagja

mszp-logó (mszp-logó vágott)
mszp-logó (mszp-logó vágott)

Braun Róbert, Simor András jegybankelnök volt tanácsadója már egy éve a szocialista párt tagja - ezt maga az érintett mondta a Lánchíd Rádiónak.

Az interjúban Braun Róbert arra a kérdésre, hogy a jegybankelnök tudott-e erről, azt válaszolta: “nem tudom, hogy tudta-e”. Hozzátette: reméli, hogy Magyarországon olyan intézmények működnek, amelyekben – az alaptörvény alapján – mindenki szabadon csatlakozhat szervezetekhez.

“A kettőnk közötti beszélgetéseket szerintem nem a Lánchíd Rádióval fogom megosztani” – válaszolta arra a kérdésre, nem érezte-e fontosnak, hogy ezt elmondja Simor Andrásnak. A volt tanácsadó hozzátette: nem szeretne azért magyarázkodni, “ami egyáltalán nem indokol semmilyen magyarázkodást”.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt: Braun Róbert belépett az MSZP III. kerületi szervezetébe, és ez felveti az összeférhetetlenség gyanúját. A tanácsadó ezt követően megszüntette munkaviszonyát a Magyar Nemzeti Banknál (MNB).

Az Index előzőleg arról cikkezett, hogy Braun Róbert, Medgyessy Péter volt kommunikációs vezetője és Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadója politikailag ismét aktív, rendszeresen találkozik Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, akinek tanácsokat ad.

Braun Róbert szerint az, hogy MSZP-tagként az MNB-nek dolgozott, nem jelentett összeférhetetlenséget. Azt azonban tagadta a Lánchíd Rádiónak, hogy Mesterházy Attila pártelnöknek is tanácsadója lett volna, szerinte “csak beszélgettek”, például a jólét közgazdaságtanáról. Azt állította, olyan téma nem került szóba, amiről előtte a jegybank elnökével beszélt.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője pénteken bejelentette, hétfőn a parlamentben a Fidesz-frakció kérdést tesz fel Simor András jegybankelnöknek, hogy “mióta tartja az MSZP befolyása alatt a Magyar Nemzeti Bankot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik