Belföld

Új elnököt és elnökséget választott a Székesfehérvári Diáktanács

Árkus Bence és a hatfős elnökség vezeti a 46 tagú tanácsot.

Új elnököt és elnökséget választott a Székesfehérvári Diáktanács. Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, a leköszönő és az új elnök sajtótájékoztatón számoltak be a csütörtöki ülésen történtekről, valamint ismertették a Diáktanács idei terveit is.

Egy évvel ezelőtt, a Demokrácia Hetében alakult meg a Székesfehérvári Diáktanács. Az Önkormányzat felkérte a fehérvári iskolákat, hogy delegáljanak tagokat. A városi fenntartású intézmények mellett az egyházi és alapítványi iskolák is lehetőséget kaptak erre, így összesen 46 tagja van a Székesfehérvári Diáktanácsnak. Az alapítók céljai között szerepelt, hogy segítenek a párbeszéd megteremtésében a diákok és az önkormányzat, valamint a városban működő oktatási intézmények között.

A tanév kezdetével új elnökséget is választott a csütörtökön összeült Székesfehérvári Diáktanács. A város általános és középiskoláiból érkezett tagokat és az érdeklődőket Korompai István leköszönő elnök köszöntötte. Az elmúlt évet összegezve elmondta, sok tapasztalatot szereztek és a legfontosabb eredmény, hogy sikerült megalkotni az ügyrendet. Korompai István a fehérváron tanuló diákság nevében köszönetet mondott a város vezetésének és kiemelte, hatalmas lehetőség az, amit az önkormányzat a tanulóknak nyújt a Diáktanács támogatásával.

„Fontos és nehéz munkára vállalkozik, aki felvállalja, hogy saját iskoláját képviseli és tesz azért, hogy minél szélesebb körben megszólítsa diáktársait, tájékoztassa őket a városban, a városért folyó munkáról.” – hangsúlyozta az ülésen részt vevő Cser-Palkovics András. Székesfehérvár  polgármestere kiemelte: „ A Diáktanács elmúlt egy éves munkájával elégedettek vagyunk, hiszen számos olyan sikeres kezdeményezés volt, amely innen indult útjára.

Egy olyan városban, amely közel húszezer diáknak ad otthont, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a fiatalok véleményére, hiszen amikor a Diáktanács munkáját segítjük, Székesfehérvár jövőjéért teszünk.” Cser-Palkovics András köszönetet mondott a leköszönő elnöknek és elnökségnek az elmúlt egy évben végzett munkájáért. Ezt követően megválasztották az új elnököt és a hatfős elnökséget.

A pénteki sajtótájékoztatón Mészáros Attila, a város ifjúsági tanácsnoka mutatta be Árkus Bencét, a Székesfehérvári Diáktanács frissen megválasztott elnökét. Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok az első év munkáját értékelve elmondta: „Végigdolgoztuk az elmúlt egy évet. Az első elnök és az elnökség komoly feladatot vállalt magára és jó alapokat tett le, amelyre biztosan építhetnek a jövőben. Az előírt üléseken kívül egy szakmai és egy sportnapot is sikeresen megszerveztek a diákok az elmúlt év során.

Az újabb ötletek kivitelezése és az egymás közötti kommunikáció erősítése is szerepel a tervek között, valamint a város komoly szerepet szán a Diáktanácsnak a 2013-as Emlékév programjainak megvalósítása során.” – hangsúlyozta Mészáros Attila. A Székesfehérvári Diáktanács új elnöke Árkus Bence, aki a Lánczos Kornél Reálgimnázium végzős diákja. A pénteki sajtótájékoztatón kiemelte:” Az iskolák közötti együttműködés és a kommunikáció erősítése mellett szeretném elérni, hogy egyre több programot megvalósíthassunk, és így a városban élők megismerjék munkánkat.”

Az elnök munkáját hattagú elnökség segíti. Az elnökség tagjai az alapfokról Báles István (Vasvári Pál Általános Iskola), Kovács Franciska (Széna téri Általános Iskola), valamint Szomor Dorka (Hétvezér Általános Iskola). A középfokú intézményeket Gáspár Bence (Péter Rózsa Gimnázium és Szakközépiskola), Rácz Zoltán (KTA Tatay Nemzetközi Gimnázium) és Mózner Orsolya (Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium) képviseli a 46 fős diáktanács elnökségében. A szervezet munkáját a Stratégiai, a Kulturális és Sport-, valamint az Együttműködésért és Kommunikációért Felelős Bizottság segíti a jövőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik