Belföld

Szilárd képesség korunk nemzeti haderejében

Szárazföldi Haderőnem Konferenciát tartottak szeptember 27-én Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon.

A 2012. évi Honvédfesztiválon nem csak ifjúsági és kulturális programok, hanem szakmai események is színesítik a rendezvények választékát. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság 2009 óta minősített tudományos kutatóműhelyként működve járul hozzá az oktatás és tudományos élet eredményeihez: a Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából konferenciát szerveztek neves előadók részvételével.

„A konferencia célja, hogy átgondoljuk, megvitassuk azokat a kihívásokat, folyamatokat, hatásokat, amelyek az összhaderőnemi gondolkodásmód szemléletében döntő módon befolyásolják a mai Magyar Honvédség és azon belül a szárazföldi csapatok feladatait, tevékenységét” – fogalmazott köszöntőjében Domján László vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka.

A rendezvény házigazdája, Huszár János dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke, ünnepi beszédében hangsúlyozta: korunk nemzeti haderejében a szárazföld csapatai olyan szilárd képességet jelentenek, amelyre alapozva a honvédség végre tudja hajtani küldetését. Ehhez azonban alkotó, innovatív, korszerű szellemiségű gondolkodásmód szükséges.

A szakmai előadók, dr. Hermann Róbert főtanácsos (HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum), dr. Horváth Csaba János alezredes és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviseletében dr. Tálas Péter, illetve dr. Kaiser Ferenc az 1848-49-es forradalom és szabadságharc korától kezdve a modern kori hadviselésig mutatták be a szárazföldi csapatok alkalmazási lehetőségeit.

A rendezvény keretében, a Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából, eredményes munkájuk elismeréseként tízen kaptak elismerést, köztük Székesfehérvárról Puklics József alezredes (MH ÖHP) és Rózsa István szakaszvezető (MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik