Belföld

Manócska Klub: közösségbe hívják a kisgyermekes családokat

A kisgyermekes család számára kevés olyan lehetőség nyílik, ahol közösségben lehetnek gyermekeikkel. A rossz idő közeledtével egyre kevesebb időt töltünk a szabadban is, így sok esetben, a szülők kénytelenek otthon maradni gyermekükkel.

A SZÉNA Egyesület és az Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány 2 programmal is várja a kisgyermekes családokat. Szerdánként 9-12 óráig a Szabadművelődés Háza játszószobája ad otthont a Manócska klubnak.

A Balatoni út 8. szám alatti Civil Műhelyben minden hétköznap 9-12 óráig tart nyitva a Csibészbirodalom játszószobája, ahol szintén változatos programokkal készülnek a családok számára. A szervezők minden héten újabb programokkal és foglalkozásokkal készülnek az édesanyák számára, miközben önkéntesek foglalkoznak a kicsikkel.

A Civil Műhelyben zajló „Mindenünk a család” című programok keretében, jogi ügyekben kérhetnek ingyenes tanácsot az érdeklődők csütörtökön 15-17 óráig, valamint Fészekrakó klubba várják a családalapítás előtt álló fiatal párokat, ahol Zimmermann Ágnes vezetésével hallhatnak hasznos tanácsokat a gyermekvállalással kapcsolatban.

A programok az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik