Belföld

Hámori Attila a Szegedi Ítélőtábla új elnökhelyettese

Dr. Handó Tündétől, az OBH elnökétől a Szegedi Ítélőtábla dísztermében tartott összbírói értekezlet keretében vette át ítélőtáblai elnökhelyettesi kinevezését dr. Hámori Attila.

A kinevezési okmányok átvétele után mutatták be az új elnökhelyettest, aki köszönetet mondott azért a bizalomért, ami kinevezéséhez vezetett.

Dr. Handó Tünde szólt a magyar bíróságok első félévi munkájáról, kiemelve, hogy a Szegedi Ítélőtábla kiemelkedően végezte feladatát, sokat tett a kiemelt ügyek minél gyorsabb befejezése, illetékességi területén a jogegység megteremtése és az itt dolgozó bíróságok együttműködése érdekében. Emellett az ítélőtábla bírái tevékeny részt vállaltak a törvényalkotás előkészítésében is. Elmondta: a bírósági rendszer átalakítása során még sok munkát kell elvégezni ahhoz, hogy tovább javuljon az időszerűség, gyorsabbá váljon az ügyek elbírálása. Ennek érdekében szükség lesz az illetékességi területek átalakítására is.

Dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke – miután méltatta dr. Hámori Attila eddigi munkáját – az átszervezésekről szólva kifejtette: a Szegedi Ítélőtábla szívesen venné, ha részt vállalhatna ebben úgy, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megye visszakerülne a szegedi táblabíróság illetékességi körébe, így helyreállna a régió egysége a bírósági ítélkezés tekintetében is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik