Belföld

A Fejér megyei rendőrfőkapitánnyal találkozott Székesfehérvár polgármestere

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 09. 28. 07:50

Tegnap délelőtt a Városházán találkozott Varga Péter rendőr ezredes, Fejér megyei rendőrfőkapitány és Cser-Palkovics András. A bemutatkozáson túl Székesfehérvár polgármestere több aktuális kérdésről is beszélgetett a rendőrfőkapitánnyal.

Varga Péter rendőr ezredes első hivatalos székesfehérvári programja a Hosszúsétatéri rendőrállomás avatása volt. Itt találkozott először Cser-Palkovics András polgármester is a megyei rendőrfőkapitánnyal. Ez az esemény már tükrözte a város Önkormányzata és a városi rendőrkapitányság közötti jó együttműködést, amelynek folytatása iránt mindkét fél elkötelezett.

Többek között ez is szóba került azon a Városházi bemutatkozó látogatáson, amelyen Varga Péter rendőr ezredes és Cser-Palkovics András az aktuális közbiztonsági helyzetet értékelte és az elkövetkező időszak feladatairól is szót ejtett. A találkozón Róth Péter alpolgármester és Gyóni András közbiztonsági tanácsnok is részt vett.

A fehérvári térfigyelő kamerarendszer továbbfejlesztése, valamint rendőrségre történő becsatornázása volt a csütörtöki találkozó elsődleges témája. Mint elhangzott, a város elkötelezett a program folytatásában és további térfigyelő kamerák kihelyezésében. A megyei rendőrfőkapitány maga is osztotta ezt az elképzelést, hiszen tapasztalatai szerint a jó minőségű képet rögzítő kamerák nagyban segíthetik a megelőzést és a felderítő munkát is.

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott az elmúlt időszakban láthatóan megerősített belvárosi közterületi jelenlétért, és felvetette annak lehetőségét, hogy jövő nyáron kerékpárokkal segítené az Önkormányzat a rendőrjárőrök munkáját.

Mint a megyei rendőrfőkapitány elmondta, most zajlik a megyei állománytábla áttekintése. Varga Péter jó tapasztalatokról számolt be. Tapasztalt, fegyelmezett állományt vett át – fogalmazott a rendőr ezredes -, amely a közrendvédelemben, a rendezvények biztosításában és a többi szakterületen is helytáll. A bűnügyi leterheltség folyamatosan jelentős, az elmúlt 24 órában például hat embert vettek őrizetbe lopások miatt.

A Fejér Megyei rendőr-főkapitányság vezetője maga is a kapcsolattartásban, az önkormányzatokkal történő együttműködésben látja munkájuk egyik lényegét. Fő célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének növelése, amelyet a körzeti megbízotti rendszer továbbfejlesztésével szeretne segíteni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.