Belföld

A Fejér megyei rendőrfőkapitánnyal találkozott Székesfehérvár polgármestere

Tegnap délelőtt a Városházán találkozott Varga Péter rendőr ezredes, Fejér megyei rendőrfőkapitány és Cser-Palkovics András. A bemutatkozáson túl Székesfehérvár polgármestere több aktuális kérdésről is beszélgetett a rendőrfőkapitánnyal.

Varga Péter rendőr ezredes első hivatalos székesfehérvári programja a Hosszúsétatéri rendőrállomás avatása volt. Itt találkozott először Cser-Palkovics András polgármester is a megyei rendőrfőkapitánnyal. Ez az esemény már tükrözte a város Önkormányzata és a városi rendőrkapitányság közötti jó együttműködést, amelynek folytatása iránt mindkét fél elkötelezett.

Többek között ez is szóba került azon a Városházi bemutatkozó látogatáson, amelyen Varga Péter rendőr ezredes és Cser-Palkovics András az aktuális közbiztonsági helyzetet értékelte és az elkövetkező időszak feladatairól is szót ejtett. A találkozón Róth Péter alpolgármester és Gyóni András közbiztonsági tanácsnok is részt vett.

A fehérvári térfigyelő kamerarendszer továbbfejlesztése, valamint rendőrségre történő becsatornázása volt a csütörtöki találkozó elsődleges témája. Mint elhangzott, a város elkötelezett a program folytatásában és további térfigyelő kamerák kihelyezésében. A megyei rendőrfőkapitány maga is osztotta ezt az elképzelést, hiszen tapasztalatai szerint a jó minőségű képet rögzítő kamerák nagyban segíthetik a megelőzést és a felderítő munkát is.

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott az elmúlt időszakban láthatóan megerősített belvárosi közterületi jelenlétért, és felvetette annak lehetőségét, hogy jövő nyáron kerékpárokkal segítené az Önkormányzat a rendőrjárőrök munkáját.

Mint a megyei rendőrfőkapitány elmondta, most zajlik a megyei állománytábla áttekintése. Varga Péter jó tapasztalatokról számolt be. Tapasztalt, fegyelmezett állományt vett át – fogalmazott a rendőr ezredes -, amely a közrendvédelemben, a rendezvények biztosításában és a többi szakterületen is helytáll. A bűnügyi leterheltség folyamatosan jelentős, az elmúlt 24 órában például hat embert vettek őrizetbe lopások miatt.

A Fejér Megyei rendőr-főkapitányság vezetője maga is a kapcsolattartásban, az önkormányzatokkal történő együttműködésben látja munkájuk egyik lényegét. Fő célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének növelése, amelyet a körzeti megbízotti rendszer továbbfejlesztésével szeretne segíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik