Belföld

Világrekord-kísérlet Agárdon

masszázs (masszázs, )
masszázs (masszázs, )

51 órán keresztül, pihenés nélkül kívánja gyúrni az embereket a gyógymasszőr.

Az Agárdi Termál- és Gyógyfürdő gyógymasszőre, Balogh Gábor új rekordra készül. Már sokféle világrekord született az emberek dögönyözéséből: nem régen 641 embert gyúrtak meg a thaiok egy sportcsarnokban 12 perc alatt; de a Balatonon több száz ember masszírozta egymást láncban.

Balogh Gábor olyan rekordra vállalkozott, amihez nem feltétlenül kell sok ember, hanem inkább a saját állóképessége, ugyanis 51 órán keresztül, megszakítás nélkül masszírozza az asztalára fekvőket. Holnap, szeptember 28-án 17 órakor kezdi meg a hosszú műszakot, és tervei szerint vasárnap 20 órakor teszi le a lantot.

Mindez csak ránézésre tűnhet egyszerűnek, bár 51 órán keresztül „csak” ébren lenni sem egyszerű, azt meg őszintén bevallhatjuk, hogy ezen idő alatt másokat gyúrni, méghozzá szakszerűen, az embert próbáló. Mégis a Guinness Rekord Szövetség egyelőre nem ismeri el előre rekordnak a teljesítményt, ezért a szövetség embereit rendeli ki, akik nemcsak ellenőriznek, de feljegyzésekkel kontrollálják az eseményt. Ez kétszázezer forintomba kerül – mondta a Fehérvár24-nek Balogh Gábor, ami nem kis pénz. Ugyanakkor hozzátette: ebből csak akkor lesz rekord, ha a szövetség tagjai a helyszínen úgy értékelik, majd a Guinness Rekord Szövetségnél befizet az ember újabb 570 fontot (ami újabb 208 ezer forint). Ráadásul a fodrász, kozmetikus kategóriába sorolták a masszőr munkáját, ennek megfelelően nyolcóránként engedélyezett a 15 perces pihenő. Ugye senki nem hiszi, hogy ugyanazt a fizikumot igényli a hajformálás vagy a pattanásnyomás, mint az emberek gyúrása? Az, hogy mégis ebbe a kategóriába sorolta a szövetség a masszőrt, annak köszönhető, hogy ilyen rekordot még nem csinált senki. Magyarul, ha 24 órára sikeredik a produkció, és sikerül befizetnie a pénzeket, akkor az már rekord, de a Fehérvár24-nek azt vallotta Balogh Gábor, hogy régi vágású ember, és ha megígért valamit, akkor mindent elkövet, hogy az úgy legyen.

Azért, hogy a Guinness Rekord Szövetségnek és az ellenőrzőknek fizetni tudjon Balogh, kénytelen pénzt kérni a masszírozásért. Fél óra gyógymasszázs – teljesen szakszerűen, hiszen ez a hivatása – 1500 forint lesz, ami más körülmények között is normális ár. Minden jelentkező segíti Balogh Gábort ezzel, ráadásul felfrissülve veheti tudomásul, hogy maga is részese volt egy világrekordnak. A masszőr barátai szerény emléket adnak minden résztvevőnek.

Akinek kedve támad meggyúratni magát, keresse Kristóf Mariskát a +3620 203 81 72 telefonszámon, mert a hölgy osztja be az időket!

Hasonlónak tűnő, bár lényegesen rövidebb rekordot egy békéscsabai fiatalember „követett el”, de sajnos a Guinness Rekord Szövetség azt nem fogadta el, ezért Balogh Gábor munkáját folyamatosan rögzítik videóra, hogy a szakemberek kielemezhessék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik