Belföld

Színmű, ahol a szépség nem kifizetődő

Egy fiatal, és szemtelenül csinos tanítónő, aki egy kis falu életébe próbál beilleszkedni, nem sok sikerrel. Ez, A tanítónő, a Győri Nemzeti Színház legújabb darabja, Ács János rendezésében.

Mi történik, ha egy fiatal, törekvő, és még inkább büszke tanítónő egy falusi iskolába kerül? Nos, nem sok jó. Bródy Sándor I. világháború előtti időszakában játszódó történetében az emberi magatartások megkérdőjelezhető döntéseket szülnek, mindezt azért, mert az elbűvölő nevelő, valamiért mindenkit rabul ejt. Még a káplánt is. Na meg a nők bálványát, Nagy Istvánt is, akit Sárközi József alakít. „Az eddigi karakán férfi szerepeimtől ez némileg eltérő, hiszen ez már nem a hős szerelmes kategória. Egy agresszívabb, érettebb karakterről van szó, akire felnéznek a férfiak, és akiért odavannak a nők. A szerep szerint egy vadállat vagyok, talán éppen ezt szeretik a nők, ebben az alkoholista, parasztmilliomos gyerekben. Övé a pénz, a hatalom, és ez mindent elárul” – mesélte a Győr24-nek a Józsi, a színmű főpróbáján.

A színész portálunk kérdésére azt is elárulta, hogy a teátrumnál ebben az évadban először, és egyből főszerepet játszó, Érsek-Obádovics Mercédesszel azonnal megtalálták a közös hangot. „Tulajdonképpen már többször találkoztunk, hiszen Mercédesz a tavalyi évadban sokszor ellátogatott hozzánk. Így a próbák is zökkenőmentesen zajlottak” – tette hozzá a művész.

A darab bemutatóját szeptember 29-én este, 19 órakor láthatja a közönség a színház Nagyszínpadán, a premieren az is kiderül mi lesz a Tanítónő, és Nagy István valamint a falubéli férfiak sorsa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik