Belföld

Szegedről szökő bolti tolvajokat fogtak Kiszombornál

A segélyhívás Szegedről érkezett, a menekülő a román bolti tolvajokat egy órán belül elkapták a kiszombori határátkelőnél.

A rendőrség segélyhívószámára az egyik szegedi boltból érkezett bejelentés, hogy négy külföldi, az eladók figyelmét elterelve három guriga méterárut lopott el -értesítette a Szeged24-et a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs elmondta: Az egyik dolgozó a tolvajok után futott, hogy visszaszerezze az árut az akkor már autóban ülő tolvajoktól, mire az egyikük kidobott neki egy gurigát az ablakon, majd a tettesek a gázra léptek.

A bolti segélyhívást követően az ügyeletvezető rendőr azonnal értesítette a határátkelőhelyeken szolgáló kollégáit, akik egy órán belül észlelték a leírt, keresett autót a kiszombori átkelőnél, és fülön csípték a benne ülő négy román állampolgárt. A kocsiból az ellopott áru is előkerült. A rendőrök mind a négy tolvajt előállították és társtettességben elkövetett lopás miatt  büntetőeljárás indítottak ellenük a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik