Belföld

Ne dőljön be a „fekete autós” rémhírnek!

Időről időre felrebben a hír a fekete autóba tuszkolt és elrabolt fiatalokról. Most egy győri, fiatal lány "hívta segítségül" a sztorit.

Az interneten visszatérően felrebbent a hír a fekete autóba tuszkolt és elrabolt fiatalokról. Ez adhatta az ötletet annak a győri lánynak is, aki ezt a „sztorit” hívta segítségül, hogy idejével barátja felé elszámoljon.

A Győri Rendőrkapitányságon szeptember 21-én tett feljelentést az a  18 éves diáklány, aki állította, hogy miközben hazafelé tartott, egy fekete autó állt meg mellette. A hátsó ülésről kiszálló férfi karját megragadva próbálta őt az autóba berángatni, mikor az utcán megjelenő idős hölgy jelenléte megzavarta cselekményében. Ettől a férfi megrémült, beszállt a járműbe, mely rögtön továbbhajtott – tájékoztatta portálunkat Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sértett ekkor értesítette barátját, aki nyomban hívta a kapitányság ügyeletét. Az életvédelmi alosztály nyomozói a feljelentést követően azonnal megkezdték az ügy részleteinek feltérképezését, nyomozást rendeltek el személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt.

Gyorsan kiderítették, hogy a diáklány azért találta ki az elrablására tett kísérlet „meséjét”, mivel két órájával nem tudott barátja felé elszámolni. A lány a rendőröknek elmondta hogy már megbánta a történteket, „nem akart ő a rendőrségnek feleslegesen munkát adni”.

A rendőrség kéri a lakosságot, ne üljön fel a „fekete autós” rémhírnek, mely főként az interneten terjed. Nem történt ilyen bűncselekmény. A rendőrségre még nem érkezett egyetlen bejelentés sem nők, sem fiatalok ilyen elrablásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik