Belföld

Közel 300-an a szociális konferencián

14. alkalommal rendezte meg országos konferenciáját a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME). A háromnapos rendezvény megnyitóján elhangzott, hogy Győr sokat fejlődött a szociálpolitika területén.

A találkozó nyitó programját az ETO Park Hotelben tartották a szervezők csütörtök délután. A szakterületen dolgozó, mintegy 300 fő mellett illusztris vendégek is elfogadták a meghívást, így Asztalosné Zubcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár és dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere is.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a konferencia helyszínéül szolgálhat városunk. 4 éve vagyok a területért felelős alpolgármester, és úgy gondolom, nagyon sok változáson esett át ez a szféra az elmúlt évek során. Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy jól teljesítünk, és azt is tudjuk, hogy ezt a munkát nem lehet elhivatottság nélkül végezni, hiszen a legrosszabbul fizetett réteg ez a közösség. Győrben észrevettük, hogy egyedül nem megy, össze kell fogni a civil szervezetekkel, hiszen ez egy jó szociálpolitika alapja” – hangsúlyozta beszédében az alpolgármester.

Kocsis József, a SZIME elnöke ugyanakkor arra biztatta a megjelenteket, hogy beszéljenek át az elkövetkező napokban minden lényeges kérdést és problémakört, hiszen csak így juthatnak előrébb. „A legfontosabb most az, hogy egy kicsit növekedjenek a bérek. Az egészségügyben dolgozóknak már emeltek a fizetésén, de meggyőződésem az, hogy mi is legalább annyit teszünk embertársainkért, így mi is megérdemeljük a béremelést” – világított rá a leginkább fajsúlyos kérdésre az elnök.

A konferencia vendégei három napot töltenek Győrben, ezalatt 17 előadást hallgatnak meg, de természetesen egy kis városnézésre és kötetlen beszélgetésre is akad szabad idő a programfüzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik