Belföld

Kocsmákban játszanak a színészek Sopronban

Kocsmaszínházi rögtönzéssorozatot indít a napokban a Soproni Petőfi Színház.

Először pénteken este hét órakor adják elő A bor dicsérete című darabot a Sopron történelmi belvárosát körülölelő Várkerület egyik sörözőjében, a céljuk azonban “végigjárni a város vendéglátóhelyeit és ingyenes előadásaival népszerűsíteni a színházat, a verseket, a dalokat, az irodalmat”.

A teátrum művészei a különleges kocsmaszínházi esteken váratlanul állítanak be a vendéglátóegységekbe – nincsenek meghirdetve estjeik -, a vendégek ott szembesülnek azzal, hogy egy előttük születő színházi produkció részesei. Cserébe csak annyit kérnek a művészek, hogy a színház előadásainak szórólapját fogadják el a kocsmák, éttermek, sörözők.

Július elején tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján a korábbinál nyitottabb teátrumot ígért Pataki András, a soproni Petőfi Színház nem sokkal korábban kinevezett igazgatója, aki már akkor jelezte: tervei szerint iskolákban és kocsmákban is fellépnek, hogy népszerűsítsék a kultúrát.

Pataki András május végén vette át a soproni Petőfi Színház vezetését, miután elődje, Darvasi Ilona március közepén felmondott, mert a fenntartó nem hosszabbította meg Huszti Péter művészeti tanácsadó januárban lejárt szerződését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik