Belföld

Győr a turistákért él

Csapucha Adrienn

2012. 09. 27. 17:20

A Turizmus Világnapjához a kezdetek óta, vagyis 2011-től győri szállodák is csatlakoznak. Idén gyermekrajzokkal lepték meg ügyfeleiket az akcióban részt vevő hotelek.

A Magyar Turizmus Zrt. tavaly indította útjára a Turizmus Világnapját annak érdekében, hogy tudatosítsák a turizmus gazdaságban betöltött, kiemelkedő szerepét. Győrben mintegy 40 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az elmúlt években, ami köszönhető a rangos fesztiváloknak, na meg persze annak a vendégszeretetnek is, amellyel a vendéglátósok fogadják ügyfeleiket – legyen szó belföldi vagy külföldi turistáról, egyaránt akad egy-egy kedves szó. Ez pedig nem pénz kérdése, ahogy az előzékeny, segítőkész magatartás sem.

Szeptember 27-én, csütörtökön egy, az ünnephez kapcsolódó rajzpályázat nyertes alkotásait sokszorosították a csatlakozó szállodák, az érintett intézmények – így többek között a Hotel Famulus, az Ibis Győr, a Hotel Kálvária, a Rába Hotel és a Fehér Hajó Panzió – recepcióin pedig tanulók nyújtották át a belépő ügyfeleknek a színes munkákat. A Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola diákjainak rajzai kivétel nélkül elnyerték a turisták tetszését, ami garancia lehet arra, hogy holnap, egy hét, egy hónap, vagy akár egy év múlva újra felkeresik Győrt a városnézők.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.