Belföld

Elvették kisebb diáktársuk mobilját

A zsaroló, veréssel is fenyegetőző mindszenti szakközépiskolás fiúkat őrizetbe vették.

Az egyik mindszenti szakközépiskola aulájában, még pénteken az egyik szünetben két 17 éves fiú fogott közre egy fiatalabb, 15 éves diákot azzal, hogy adja oda nekik a mobilját, mert zenét hallgatni és facebookozni szeretnének.

Miután a kisebb fiú ezt nem akarta megtenni, a nagyobbak veréssel fenyegették. Ekkor a megrémült diák oadadta a telefont a nagyobbaknak, akik viszont közölték vele: vagy elveszik a telefonját, vagy napi ezer forintot kell fizetnie, hogy megtarthassa.

A megzsarolt és megfenyegetett fiú az előbbit választotta, és csak napokkal később szerdán tett feljelentést – számolt be az esetről csütörtökön a Szeged24-nek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs azt is közölte: a csongrádi rendőrök azonnal megjelentek az iskolában, előállították a két nagyobb fiút, akik ellen  – miután kihallgatásukon részben beismerték tettüket – rablás miatt büntetőeljárást indítottak őrizetbe vételükkkel. A rendőrök emellett kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik