Belföld

Budapest szélére megy a város legmodernebb játszóháza

A Csodák Palotája ügyvezető igazgatója egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az InfoRádió értesülését.

A XXII. kerületi Camponában folytathatja működését a Csodák Palotája – értesült az InfoRádió. A hét éve a Millenárison működő interaktív tudományos játszóház vitathatatlan népszerűséget szerzett, és a Millenáris területére érkező legtöbb – az elmúlt évek alatt másfél millió – látogatót vonzotta. Augusztusban mégis szokatlanul rövid időt kaptak a kiköltözésre, az eredeti és szeptember végén lejáró szerződésben megszabott november 30-i dátum helyett október közepéig el kell hagyniuk az épületet. A fura búcsúnak előjelei is voltak: az eddig mindig két évre kötött bérleti szerződést tavaly már csak egy évre hosszabbították meg velük.

Azt, hogy hova költözik a játszóház, sokáig még maga az ügyvezető sem tudta megmondani. Az Index.hu hírportál megkereste az ügyben Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét is, akinek a titkársága úgy reagált: „Biztosak vagyunk abban, hogy egy ilyen vitathatatlan társadalmi haszonnal rendelkező intézménynek hamarosan találnak olyan helyszínt, ahol a fenntartási költség nem termel veszteséget, és a világszínvonalú kiállítást mielőbb birtokba vehetik a természettudományokat élményszerűen befogadni kész látogatók.”

Az InfoRádió és az Index is úgy értesült, hogy a Csodák Palotája a Tropicariumnak is helyet adó, a városközponttól azonban távol eső budatétényi Campona bevásárlóközpontban nyithat ki újra. Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket, és a jövő hétre ígért bővebb tájékoztatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik