Belföld

Versennyel a nyelvekért

A Nyelvek Európai Napja alkalmából vetélkedőre és konferenciára várták a diákokat szerdán, a kamara székházába. Bár a nyelvtudást illetően nemzetközileg hátul kullogunk, a győri tanulók nyelvben nagyok!

A Europe Direct Információs Hálózat megyei pontja, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében rendezték meg azt a nyelvi vetélkedőt, mely a fiatalokat és időseket egyaránt a nyelvek elsajátítására ösztönözte. A nyelvtudás ugyanis egyes statisztikák szerint nyitottabbá teszi az embereket más kultúrák megismerése iránt, sőt a munkaerőpiacon is több cég kapuja nyílik meg egy-egy alkalmazott előtt. „Magyarországon kicsit felemás a helyzet a nyelvtanulást illetően, hiszen nagyon sokan úgy gondoljuk, hogy szükség van főként az angol és a német nyelv gyakorlására, ennek ellenére mégsem tanulják intenzíven. Jócskán van még mit fejlődnünk ezen a téren. Az első lépést az oktatási módszerben kellene meglépnünk, hiszen nagyon sokszor hallom, hogy a tanítás nyelvtanközpontú, szerintem azonban nagyobb hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy flottul megértessük magunkat a külföldiekkel” – mondta a Győr24-nek Babos Gábor, attasé, az Európai Bizottság többnyelvűségért felelős isztviselője.

A szerdai rendezvény délutánján a korcsoport szerint megrendezett versenyek eredményhirdetésére is sor került, ahol a dobogósok értékes ajándékokkal gazdagodtak. Ugyanakkor a Dr. Szenténé Dr. Vida Éva-díjat is átadták, a 4 jelölt közül Károly Ilona érdemelte ki a kitüntetést.

A nyelvi rangadóknak ezzel még nincs vége, hiszen a Europe Direct honlapján szeptember 27-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a 4 For Europe vetélkedőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik