Belföld

Van mit tanulni a hazafiság iskolájában

Délelőtt székesfehérvári általános iskolákban, délután pedig a hazafiság iskolájában tanultak a város fiatal diákjai, szeptember 25-én. A Honvédfesztivál keretében megrendezett programon kilenc iskola válogatott tanulócsapatai ismerkedhettek meg játékos formában a katonaélet mindennapjaival.

Oláh László önkéntes tartalékos alezredes, a pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) szakmai referense a rendezvény megnyitóján arról beszélt, hogy a pákozdi csata évfordulóján „fiatalos módszerekkel” igyekeznek megszólítani az ifjakat.

„A 2012-es, nagyszabású Honvédfesztivál ezzel a rendezvénnyel veszi kezdetét” – szögezte le a referens.

Krahlingné Kovács Tünde, a játékos honvédelmi versenynek helyet adó István Király Általános Iskola igazgatónője kiemelte: büszke arra, hogy az iskolában zajlik a Honvédfesztivál első programja és kérte a versenyzőket: adják tovább iskolatársaiknak az itt megszerzett katonai ismereteket és őrizzék, tiszteljék a honvédelmi hagyományokat.

„Nem jöttetek volna el a versenyre, ha nem uralkodna bennetek a hazaszeretet és a hazafiság érzése” – látott a vesékbe az igazgatónő.

Oláh László honlapunk kérdésre hangsúlyozta: a Honvédfesztivál az évek során kinőtte magát és egész hetes programsorozattá vált és az egyik kiemelt célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek bővítése.

A hazafiság iskolájának órarendjében ezúttal egyebek mellett sátorvas-állítás, repeszálló-mellénnyel nehezített futás, alaki gyakorlatok, fegyverismeret és kézigránát-dobás szerepelt. A versenyben részt vett közel ötven gyerek közül többen megígérték az írott és elektronikus sajtó képviselőinek, hogy élményeiket majd „posztolják a facebookon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik