Belföld

Rossini Hamupipőkéje az Esterházy-kastélyban

A kismartoni (Eisenstadt) Esterházy Fesztivál Rossini egyik legnépszerűbb operáját, a Hamupipőkét tűzi műsorára pénteken és vasárnap este.

A címszerepet a fiatal orosz mezzo, Irina Nikolszkaja énekli. A tavalyi nagysikerű vendégszereplés után a Müncheni Kamaraopera ismét fellép az Esterházy-kastélyban, ezúttal Rossini Hamupipőke című kétfelvonásos operájával – közölte az MTI-vel Schneider Erika, az Esterházy Magánalapítvány magyarországi képviselője.

A Moszkvában született orosz mezzo zongoratanulmányait a jó hírű Gnyeszin Intézetben végezte, majd énekes képzésre a Hanns Eisler berlini zeneművészeti főiskolára iratkozott be, ahol előbb Várady Júlia, majd férje, Dietrich Fischer-Dieskau, valamint Thomas Quasthoff növendéke lett. Több nemzetközi énekversenyen ért el jó helyezést, jelenleg a német Wagner Társaság ösztöndíjasa.

Repertoárján több Mozart-szerep sorakozik: az Idomeneo Idamantéja, a Titusz kegyelme Sestója, A varázsfuvola második hölgye, jászotta Bizet Carmenjének címszerepét, Fjodort a Borisz Godunovban, Maddalenát a Rigolettóban és Fenénát a Nabuccóban. Az előadást, Dominik Wilgenbus rendezését augusztus 23-án mutatták be Münchenben, a híres Nymphenburg-kastélyban, ahol – mint a hétvégén – ugyancsak a fiatal német-egyiptomi karmester, Nabil Shehata vezényelte a produkciót. Nabil Shehata eredetileg nagybőgősnek készült, hangszeresként fellépett már Magyarországon, 2009-ben a Zempléni Fesztiválon a Budafoki Dohnányi Zenekarral játszott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik