Belföld

Rába: a futóműüzletágat erősítik

24.hu
24.hu

2012. 09. 26. 09:24

Áttekintette a cégcsoport és az üzletágak középtávú stratégiáját és megerősítette a 2011-2015 időszakra kitűzött stratégiai irányokat a Rába Nyrt. Igazgatósága.

A vállalatcsoport fő üzletága továbbra is a futómű-, míg a járműüzletág esetében az igazgatóság “megvizsgálja a stratégiai termékkör kiegészítésének lehetőségét”. A futóműüzletág a cégcsoport működésének fő pillére marad.

A csoportszintű árbevétel közel kétharmadát és az exportbevételek több mint 80 százalékát biztosító terület az elmúlt időszakban tovább erősítette kapcsolatait globális partnereivel. A vállalat a stratégia által kijelölt szegmensekben elindította a jövőbeni növekedést megalapozó, innovációra épülő fejlesztéseket – írja az Oxygen Hírügynökség.

A járműüzletágban az Igazgatóság megvizsgálja a jelenlegi termékportfolió kiszélesítésének lehetőségét. A vizsgálat eredményének függvényében a stratégiai termékkör a katonai szállítójárművek és polgári vázszerkezetek mellett védett katonai járművekkel és városi tömegközlekedésre alkalmas közúti járművekkel egészülhet ki a Rába már meglévő hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének bázisán.

Mindkét terméknél a hazai piaci igények ellátása az elsődleges, kiforrott technológiák alkalmazása mellett, maximalizált magyar tartalommal, úgy, hogy lehetőleg a nemzetközi kapcsolatok erősítése révén a futóműüzletág exportlehetőségei is bővüljenek. Az igazgatóság megerősítette a vállalat ingatlanstratégiáját, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében jóváhagyta egy infrastrukturális energetikai projekt kidolgozását, figyelembe véve a pályázati források bevonásának lehetőségét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.