Belföld

Rába: a futóműüzletágat erősítik

Áttekintette a cégcsoport és az üzletágak középtávú stratégiáját és megerősítette a 2011-2015 időszakra kitűzött stratégiai irányokat a Rába Nyrt. Igazgatósága.

A vállalatcsoport fő üzletága továbbra is a futómű-, míg a járműüzletág esetében az igazgatóság “megvizsgálja a stratégiai termékkör kiegészítésének lehetőségét”. A futóműüzletág a cégcsoport működésének fő pillére marad.

A csoportszintű árbevétel közel kétharmadát és az exportbevételek több mint 80 százalékát biztosító terület az elmúlt időszakban tovább erősítette kapcsolatait globális partnereivel. A vállalat a stratégia által kijelölt szegmensekben elindította a jövőbeni növekedést megalapozó, innovációra épülő fejlesztéseket – írja az Oxygen Hírügynökség.

A járműüzletágban az Igazgatóság megvizsgálja a jelenlegi termékportfolió kiszélesítésének lehetőségét. A vizsgálat eredményének függvényében a stratégiai termékkör a katonai szállítójárművek és polgári vázszerkezetek mellett védett katonai járművekkel és városi tömegközlekedésre alkalmas közúti járművekkel egészülhet ki a Rába már meglévő hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének bázisán.

Mindkét terméknél a hazai piaci igények ellátása az elsődleges, kiforrott technológiák alkalmazása mellett, maximalizált magyar tartalommal, úgy, hogy lehetőleg a nemzetközi kapcsolatok erősítése révén a futóműüzletág exportlehetőségei is bővüljenek. Az igazgatóság megerősítette a vállalat ingatlanstratégiáját, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében jóváhagyta egy infrastrukturális energetikai projekt kidolgozását, figyelembe véve a pályázati források bevonásának lehetőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik