Belföld

Legyen öröm a tanévkezdés a szegényeknek is

Támogat és iskolai felszerelésekre gyűjt a Katolikus Karitasz.

Hány színes ceruza kerüljön a tolltartóba? Mit rejt egy felszerelt tornazsák? Mi kell a tisztasági csomagba? A tanév megkezdése bizony számos családnak jelent komoly anyagi megterhelést.

Ezért utalvány formájában országszerte mintegy kétezer diák iskoláztatását, csaknem húsz millió millió forinttal támogatja a Katolikus Karitasz. A segélyszervezet egyházmegyei központjai iskolatáskákat, tornacipőket, tolltartókat, ceruzákat, kötelező olvasmányként szereplő könyveket is adományoznak a nehéz helyzetben lévő családoknak – értesítette a Szeged24-et a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiareferense.

Bartucz Katalin azt is közölte: emellett a Karitasz kampányba is kezdett. Aki úgy gondolja, hogy segíteni akar a szegény gyerekek iskoláztatásában, az egyrészt hívhatja a segélyszervezet ötszáz forintba kerülő 1356-os adományvonalát.

Emellett a Karitasz egyházmegyei központjaiban országszerte leadhatjuk a már nem használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat, tolltartókat, ceruza készleteket, tornadresszeket, tisztasági csomagokat, írószereket és más tanszereket, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy a nem tehetős diákok is ” mosollyal ülhessenek az iskolapadokban.”

A Hír24 olvasói Szegeden az adományaikat a Katolikus Karitász Jósika u. 34/b.,  Budapesten a Hunyadi tér 3., Győrőtt a Kossuth L. u. 11., Székesfehérváron a Lövölde út 28/a. székhelyeit keresve tudják leadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik