Belföld

Kitelepítés Zalában, mesterlövészek akcióban

Több lakóházat is ki kellett üríteni a Zala megyei Kozmadombján, ahol tűzvész tombolt. A mesterlövészek veszélyes palackot hatástalanítottak.

Három lakóházból 12 embert kellett ideiglenesen kiköltöztetni a Zala megyei Kozmadombján, mert egy garázsban tűz keletkezett, a bent lévő acetilénpalackot pedig mesterlövészeknek kellett hatástalanítaniuk – jelentette a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Farkas Diána közölte: délután fél ötkor kaptak jelzést arról, hogy Kozmadombján kigyulladt egy garázs, amelyben egy gépjármű és egy acetilénpalack is volt. Lentiből, Zalaegerszegről és Körmendről kiemelt, kettes fokozatú riasztással vonultak helyszínre a tűzoltók, továbbá a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálata.

A helyszínt a rendőrség lezárta, és 100 méteres sugarú körben ki is kellett üríteni a területet. Ez három lakóházat és tizenkét lakót érintett. Mivel az acetilénpalackot hőhatás érte, a tűzoltás vezetője a kilövés mellett döntött. A palackot ezután a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság mesterlövészei hatástalanították.

A szóvivő hozzátette: senki nem sérült meg, a mentők az oltás idején mindvégig jelen volak. A kiköltöztetettek negyed hét után térhettek vissza otthonukba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik