Belföld

Fellélegezhetnek a devizahitelesek?

A legújabb kúriai állásfoglalás devizaadósok tömegeinek jelenthet kiutat érdekvédelmi szervezetük szerint.

Bár a kúriai állásfoglalás még nagyon friss, és még elemezni kell, “megtört a jég” – közölte a Devizaadósok Édekvédelmi Szövetsége Elnöksége és Ügyvédi Tanácsa. A szervezet szerint “az ellenérdekű felek” évek óta azon munkálkodnak, hogy távol tartsák a devizaadósokat kölcsönszerződéseik bíróság előtti megtámadásától, amelynek költsége szerintük pertársaságban alig éri el a százezer forintot, amely a töredéke más megoldásoknak.

A szervezet szerint a legújabb kúriai állásfoglalás “devizaadósok tömegeinek nyithatja fel a szemét, hogy a reális menekülési útvonal az adósságcsapdából a bíróságokon keresztül vezet.” A kúriai állásfoglalás szerint a bíróságokon megtámadható kölcsönszerződések ugyanis véget vethetenek az eddigi “embertelen és törvénytelen” végrehajtói gyakorlatnak – vélik az érdekvédelmi szervezetnél.

Ehhez kapcsolódik, hogy szerda délelőttre kissé gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: az eurót 284,72 forinton, svájci frankot 235,50 forinton jegyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik