Belföld

Először rendeznek felsőoktatási börzét Székesfehérváron

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 09. 26. 13:51

Bemutatkoznak a városban működő egyetemek, főiskolák.

Hiánypótló rendezvényre kerül sor október 3-án a Bregyó-közi Ifjúsági Sportközpontban. Az I. Székesfehérvári Felsőoktatási Napon bemutatkoznak a fehérvári székhelyű, vagy telephelyű felsőoktatási intézmények annak érdekében, hogy a végzős középiskolások közvetlenül tájékozódjanak az egyetemek, főiskolák nyújtotta kínálatról. – hangzott el a programokat ismertető sajtótájékoztatón.  

A felsőoktatási nap a Kodolányi János Főiskola Hallgatói Önkormányzatának kezdeményezésére valósul meg, a Kodolányin kívül bemutatkozik a Pannon Egyetem, az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatika Kara. A börze programját ismertető sajtótájékoztatón Mészáros Attila tanácsnok kiemelte: „Székesfehérvár fejlődése, jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy segítsük az itt élő fiatalok minőségi oktatását, így megfelelően szakképzett munkaerőt tudunk biztosítani a város foglalkoztatói számára. Nagy öröm, hogy  a hiánypótló rendezvény végre megvalósul a megyeszékhelyen!” Mészáros Attila szavai szerint az I. Székesfehérvári Felsőoktatási Nap több szempontból is hasznos, hiszen lehetőséget ad az intézmények bemutatkozására, illetve az egyetemisták, főiskolások és a középiskolások találkozására.

„Rendezvényünk célja, hogy a városban végző középiskolás diákoknak megmutassuk, hogy Székesfehérváron helyben van a felsőoktatás, hiszen kiváló intézmények vannak jelen és várják a leendő hallgatóikat. Az egyetemek, főiskolák standjai egész nap fogadják az érdeklődőket, akik feltehetik kérdéseiket a képzésekkel kapcsolatban” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Oszvalcsek Robin, a Kodolányi János Főiskola Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Elmondta, hogy a 14.00 órakor kezdődő megnyitó után színpadi produkciókkal mutatkoznak be az intézmények, fellépnek az iskolák zenekarai, valamint a Kodolányi jazz-tanszék hallgatói. 18.00 órakor koncertekkel folytatódnak az események, többek között a Fehérvár Hangja verseny győztesét, Lovas Petrát hallhatja a közönség, majd zárásként a budapesti Curtis szerepel a programban. Napközben futball-bajnokságot is terveznek, melynek első helyezettje nyeri el az I. Fehérvári Felsőoktatási Nap vándorkupáját.

A HÖK elnök hozzátette: „Bízunk abban, hogy programjaink elnyerik a székesfehérváriak tetszését és sikerül ösztönözni őket, hogy válasszák az itteni intézményeket!”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.