Belföld

Elkészült a Petőfi utca felújítása

Megújult az útburkolat és a szegély is a belvárosi útszakaszon.

A Petőfi Sándor utca felújítása augusztus 17-én, a munkaterület átadás-átvételi eljárással kezdődött. A kivitelezés a Kossuth utca és az Arany János, illetve a Megyeház utca közötti szakaszt érintette. A munkák során a meglévő, sérült szegélyelemek bontása és újraépítése is megtörtént. A Papi Otthon melletti kőburkolat javításán túl a korábbi zúzottköves, parkolóként funkcionáló terület a már meglévővel egyező kőburkolatot kapott.

Az úttesten a kopóréteg cseréjét a régi burkolat lemarásával, majd két réteg aszfalt (6, illetve 5 cm vastag) beépítésével végezték el. A munka során a víznyelőrácsok és a közműfedlapok cseréje is megtörtént.

A műszaki átadás-átvétel apropóján helyszíni bejáráson nézték végig a megújult útszakaszt. Mint elhangzott, a 9 millió forintból megvalósult útburkolat-felújításra a Saára Gyula-program keretében került sor. „Önkormányzatunk másfél éve (2011 februárjában) hirdette meg a Saára Gyula-programot, amely egy széleskörű összefogás a fehérvári úthálózat javításáért.

Ennek keretében már több fontos útszakasz megújult, legutóbb ebből tudtuk biztosítani azt, hogy a csatornaépítést követően közel 10 kilométernyi útszakaszon a sávos helyett teljes felújítás történt az Öreghegyen. Fontos azonban, hogy Saára Gyula-program atöbbi városrészben zajló útfelújításokat is jelenti.

Így került most sor a Petőfi Sándor utca rendbe tételére, ahol a történelmi belvároshoz méltó, kövekből kirakott burkolatot kapott a parkolósáv is. A területtel vannak további terveink, hiszen szeretnénk a jövőben a Szent István tér egészét felújítani, ami a forgalmi rendben is hozna majd szükségszerűen változásokat.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A felújítás nagy részét a körzetben elvégzendő munkálatokra idén elkülönített képviselői keret terhére sikerült megcsináltatnia Égi Tamásnak. „Aki továbbsétál néhány métert és összehasonlítja a most elkészült szakaszt a Megyeház utca Szent István térre kifutó szakaszával, az láthatja a különbséget.

Ott állt a víz az éjszakai eső után és töredezett az aszfalt. A Petőfi Sándor utcában ezek a problémák most megszűntek. Szeretném megköszönni az utcában élőknek azt a támogató hozzálláást, amellyel vállalták a csapadékvíz felszín alatti elvezetését. Így már nem áll majd a víz esős időben sem.” – ismertette az útfelújítás részleteit Égi Tamás, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

A kivitelezési munkákat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. megbízásából az Útéppark Bt. végezte. A műszaki átadás megtörtént, így immár a megújult Petőfi Sándor utcát használhatják az autósok és a gyalogosok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik