Belföld

Visszatér a politikába Braun Róbert

A háttérember politikusként lépne színre.

Az Index több, egymástól független forrásból is úgy értesült: Medgyessy Péter volt kommunikációs vezetője és Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadója rendszeresen találkozik Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, akinek tanácsokat ad. Egy másik informátortól a lap úgy tudja, tavasszal Braun nem háttéremberként, hanem politikusként térne vissza a közéletbe.

A kommunikációs szakember nem akarta kommentálni az Index értesüléseit. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke közölte: pártja és Braun között nincs semmilyen hivatalos vagy üzleti kapcsolat, jogviszony vagy pénzmozgás. Elismerte ugyanakkor, hogy Braun egyike azon szakembereknek, akikkel a párt elnökeként konzultál.

Braun 2005 áprilisában mondott le a miniszterelnöki főtanácsadói posztról, azóta az üzleti életben csinált karriert stratégia tanácsadó cégével, amely elsősorban vállalati felelősségvállalással foglalkozik. 2009-től a jegybank elnökének, a jövő februárban távozó Simor Andrásnak a tanácsadója. Braun MNB-s alkalmazotti státusa kizárja a politikai szerepvállalást.

A Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának elnöke az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának ülésén korábban azt mondta: nem felel meg a társadalmi felelősségvállalásnak Braun alkalmazása kommunikációs tanácsadóként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik