Belföld

MSZP: a csőd felé tart Budapest

Tarlós István (Tarlós István)
Tarlós István (Tarlós István)

A párt szerint a forráskivonás miatt nagyjából a jövő év közepén csődbe mehet a főváros. Az LMP lemondatná Tarlós Istvánt.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője állítja, nincs mire büszkének lenniük a városvezetőknek, szerinte ugyanis a budapestieknek nyújtott szolgáltatások drasztikus leépítése tapasztalható. Mint mondja, Orbán Viktor bábjaként Tarlós István elárulta a budapestieknek tett esküjét, azt, hogy a város fejlesztését ígérte.

Csődöt prognosztizálnak

Horváth úgy véli, Budapest a csőd felé tart. „A 2013-as költségvetés még mintegy 80 milliárd forintos veszteséget akar okozni a városnak” – indokolta kijelentését. Olyan mértékű forráskivonás zajlik Budapest esetében, amelyet a korábbi kormányzatok soha nem mertek megtenni, és aminek következménye az lesz, hogy a jövő év közepén csődbe megy a főváros – hangsúlyozta.

Lemondatnák

Az LMP szerint Budapest pozíciója megrendült az országban, a főpolgármester nem érte el, amit tervezett, így egyetlen lehetősége az, hogy lemond tisztségéről. Kaltenbach Jenő, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője azt üzente Tarlós Istvánnak, hogy ne fontolgassa a 2014-es indulást. Sőt, ironikusan azt javasolta neki, hogy „próbálkozzon névváltoztatással, hívja magát Kósa Lajosnak, esetleg Budapestet Debrecennek”.

Már a neten a beszámoló

A Félidőben 2012 című kötetet – amelyet a főváros vezetősége jelentetett meg az elmúlt két év eddigi tevékenységéről és a további tervekről – a fővárosi önkormányzat honlapján tették közzé. A beszámoló a kiindulópont megjelölése mellett ismerteti az új városüzemeltetési modellt, a Fővárosi Vízművek visszavásárlásának menetét, az Alstommal való megegyezést, a közlekedésfejlesztéseket, és tájékoztatást ad a BKV finanszírozásáról. A kiadvány kitér a Széll Kálmán tér rekonstrukciójára, a Budapest szíve programra és a római-parti árvízvédelmi műre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik