Belföld

Két település, egy álom: készülhet a kerékpárút

Többször több vonatkozásban foglalkozott már a Győr24 a Győrt Abdával összekötő kerékpárúttal. Kedden a projektnyitó rendezvénnyel új fejezet indult a projekt és a két település életében.

Legutóbb éppen arról tudósított portálunk, hogy a tervekkel ellentétben, néhány nem várt tényező következtében, csúszhat az 1-es számú főút mellé tervezett biciklis út építése. Akkor Szabó Zsolt úgy nyilatkozott, ha már eddig türelmesek voltak, akkor most már egy-két hónap nem húzza keresztbe álmaikat, a fontos az, hogy a minőséget tartani tudják a beruházást illetően. Az uniós segítséggel, 100 százalékos támogatási intenzitással, több mint 226 millió forintból megvalósuló fejlesztés kedden új állomásához ért, hiszen a partnerek megtartották a projektnyitó rendezvényt.

„2007-ben már elkészültek a kerékpáros út tervei, azonban csak most, 6 év elteltével válhatott valóra a két település bringás álma” – mondta Kara Ákos országgyűlési képviselő.

„Ez a projekt nagyon jó példa arra, hogyan tud két település szimbiózisban fejleszteni. Győrben nagy hangsúlyt fektetünk a kerékpárosok komfortérzetének javítására, minden beruházásunk esetében törekszünk arra, hogy a biciklisek is kiemelt figyelmet kapjanak. Megyeszékhelyhez és régióközponthoz méltóan minden olyan projektet támogatunk, amely Győr és a környező települések lakóinak érdekeit szolgálja” – ezt már Borkai Zsolt, Győr polgármestere hangsúlyozta a találkozón.

A 3 kilométeres szakasz akár már 2013 júniusára elkészülhet. A bringapálya Győrben a Nép utcából indul és Abda területén, a már meglévő kerékpárútig tart majd. Nyomvonalát a főúttal párhuzamosan, annak északi oldalán alakítják ki a szakemberek, és átvezet a Rábca folyón átívelő, felújított közúti hídon is, mely jelenleg még – ahogy a tábla is hirdeti – a forgalom elől lezárt területnek minősül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik