Belföld

Embercsempészeket fogtak Szegeden és környékén

Az egy híján harminc határsértő közül tizenhat vallja magát fiatalkorúnak, melynek megállapítása jelenleg is folyamatban van.

Pontban éjfélkor hét afgán, egy bangladesi és öt pakisztáni állampolgárt igazoltattak a rend őrei Szegeden, az Alsókikötő sornál – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A tizenhárom határsértő egyike sem tudta igazolni személyazonosságát, így idegenrendészeti eljárás alá kerültek.

A későbbi vizsgálat során megállapították az egyenruhások, hogy közülük hatan már nem először lépték át illegálisan a határt, ezért a velük szemben fennálló beutazási és tartózkodási tilalom megszegése miatt büntetőeljárás is indult ellenük. Éjfél után 10 perccel két bangladesi állampolgárt igazoltattak Mórahalom belterületén a Gyógyfürdő bejáratánál. Ők sem rendelkeztek semmilyen jogosító okmánnyal, egyikükkel szemben pedig már korábban beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben.

Egy órával később Tiszasziget külterületén a stabil hőkamera kezelője egy kisebb csoport mozgását észlelte. A helyszínre érkező rendőrök a Tiszai út mentén lévő faiskolánál öt afgán és három pakisztáni állampolgárt fogtak el. A csapatot három szerbiai férfi vezette, akik semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek, sőt beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt is álltak, ugyanúgy, mint az őket követő határsértők közül négyen. A három férfivel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az illegális migránsok ellen pedig idegenrendészeti eljárás.

Kora reggelre Ásotthalomnál az olajgyűjtő telepnél hat afgán férfit állítottak elő, mivel nem rendelkeztek a megfelelő iratokkal. Mindannyian fiatalkorúnak vallották magukat, amelynek tényét a orvosi vizsgálat állapít majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik