Belföld

Rózsadombi nyugdíjasokról vitázik Mesterházy

mesterházy attila (mesterházy attila)
mesterházy attila (mesterházy attila)

Mesterházy Attila a Facebookon Puzsér Róberttel játszott nyilvános politikai „Kérdezz!Feleleket!”. Az eszmecsere többek közt a jól élő nyugdíjasoknak járó kedvezményekről szólt.

A szókimondásáról híres Puzsér Róbert többek közt arról kérdezte az MSZP elnökét, hogy miért kedveznek azoknak a nyugdíjasoknak is, akiknek nincs megélhetési gondjuk, azok helyett, akik igazán rászorulnak.

A közösségi oldalon zajló párbeszéd úgy kezdődött, hogy a megmondóember az MSZP stratégiájáról szóló kiszivárgott dokumentumra reagálva osztotta ki bejegyzésében a legnagyobb ellenzéki pártot. Ennek kapcsán Mesterházy Attila felajánlotta, hogy tájékoztatja stratégiájukról, a Csillag születik zsűritagja pedig megírta, hogy mire kíváncsi a leginkább.

Elsőként azt emelte ki, hogy igazságtalannak érzi a nyugdíjasok egységes tömbként kezelését, mikor több mint 400 ezren kapnak havi 130 ezer forint feletti nyugdíjat, azaz jelentős részük nem nyomorog. Puzsér szerint abszurd, hogy 65 év felett ingyen utazhatnak tömegközlekedéssel és vonatozhatnak. Az erre fordított pénzből inkább a rászorulók számára kéne utazási lehetőséget biztosítani. Erre a felvetésre Mesterházy azzal vágott vissza, hogy hiába lenne igazságosabb a rászorultsági elvet használni, sokkal drágább lenne az adminisztráció miatt, mint a jelenlegi mindenkinek ingyenes megoldás.

Két ponton teljes az egyetértés kettejük között: egyrészt abban, hogy elég volt a kapzsiságról és a gyűlöletről szóló választásokból. Másrészt abban, hogy se programnak, se célnak nem elég a Fidesz legyőzése, jobb hellyé kell tenni az országot. Mesterházy ezzel kapcsolatban azonban kiemelte: előbb meg kell nyerniük a választásokat.

Mesterházy bazi nagy iksszel szavazna

Mindegy, hogyan trükköz, a nép, a magyarok a lábukkal fognak szavazni, mennek és elzavarják a csudába Orbán Viktort – nyilatkozta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke szerint történelmi jelentősége lesz a következő választásoknak. A regisztrációnak pedig az lehet az ellenszere, ha: minél többen elmennek regisztrálni és a szavazófülke magányában behúznak egy bazi nagy ikszet bárhová, ami nem a Jobbik és a Fidesz. Akkor gondolkodhat Orbán Viktor, hogyan nehezítse meg a választási matematikát, senkit nem fog érdekelni – mondta a Mesterházy Attila a Klubrádiónak.

Az MSZP programalapú összefogást szeretne, de ha a szövetség nem jön létre, akkor sem maradhat Orbán Viktor és kormánya – tette hozzá a legnagyobb ellenzéki párt elnöke. Úgy véli, hogy 2006-ban és 2010-ben hiba volt eltérni a kormányprogramtól, ezt nem lehet újra megtenni. Az egyetlen út a felelős világos program – fogalmazott Mesterházy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik