Belföld

Kétezerrel kevesebb a munkanélküli Fejér megyében

Fejér megyében 2025 fővel kevesebb volt az álláskeresők száma augusztusban, mint tavaly ugyanebben a hónapban, ez átlagosan 9,3 százalékos csökkenést jelent – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A megye minden térségében csökkent az álláskeresők száma. A legnagyobb változás a sárbogárdi kistérségben volt, ahol tavaly augusztushoz viszonyítva 444 fővel kevesebben szerepelnek a regisztrációban, ami 21,8 százalékos csökkenés.

Az előző hónaphoz képest az álláskeresők száma csekély mértékben, 29 fővel (0,1 százalék) csökkent augusztusban, így Fejér megyében jelenleg 19 766 főt tartanak nyilván. A regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya 10,1 százalék, ez 2011 augusztusához viszonyítva 1,4 százalékponttal alacsonyabb értéket mutat.

Az idén augusztusban összesen 2504 fő kérte nyilvántartásba vételét, ami az előző havinál 332 fővel (11,7 százalékkal), az egy évvel korábbinál 136 fővel (5,2 százalékkal) kevesebb.

Fejér megye nyolc területi kirendeltsége 2509 munkahelyet kínált az álláskeresőknek, amelyből 1180-at augusztusban jelentettek be a munkaadók. Az újonnan bejelentett állások túlnyomó része (68,8 százaléka) támogatott állást, azon belül is elsősorban közfoglalkoztatási munkalehetőséget jelentett. A tárgyhónap zárónapján a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 1403 betöltetlen álláshelyre várták a munkaadók a megfelelő jelentkezőket.

Augusztusban a megye területéről csoportos létszám-leépítési bejelentés nem érkezett a munkaügyi központokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik