Belföld

Hull az elsárgult levél… – Lombgyűjtés

Elkezdődött a lombgyűjtés, a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési üzletágának folyamatos munkát ad a szélsőséges időjárás.

Az utóbbi hat hétben Győrben alig volt csapadék, a nyárias meleg mellett szeptember elején még éjszakára sem hűlt le jelentősen a levegő. Ilyen szárazság mellett veszélybe kerülnek a közterületi növények, amelyeket a társaság az utóbbi időben folyamatos, napi szintű öntözéssel próbál életben tartani – adta közzé az Oxygen Hírügynökség.

A munkát éjszakára és a kora reggeli órákra időzítették. Idén hamarabb kezdődött a falevelek hullása is, emiatt a Győr-Szol Zrt. már szeptember elején megkezdte a lakótelepi övezetekben lévő, platánfákkal beültetett utcákban a lombgyűjtést. A munka során kiemelten kezelik a belvárosi parkokat, ugyanakkor immár a tömegközlekedési útvonalak mentén is találkozhatunk a lombszívó gépekkel.

A törődés és gondoskodó öntözés eredménye szemmel is jól látható – hívja fel a figyelmet többek között Kun Ferenc, a győri Golden Ball Club Hotel és a Romantik Hotel Schweizerhof igazgatója. – „A nálunk megszállók nagyra értékelik Győr virágdíszítését, például a Király utcába kihelyezett virágoszlopokat rendre dicsérik a vendégek.”

A minap a Honvéd ligetben beszélgettünk Benke Erzsébettel, aki a sok szép virágnak köszönhetően barátságosabbnak tartja városunkat. Két busz közötti átszállási idejét töltötte a Városház téren Fazekas Teréz, aki a virágzó rózsákat dicsérte. A Bisinger-parkban, a játszóhajónál találkoztunk a német származású Melanie Leichttel, aki a gyermekét hozta ki a népszerű közösségi helyre. Mint mondta: gyönyörűek a virágok, az öntözőautóval többször is találkozott, a játszótér pedig szerinte tiszta és rendezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik