Belföld

Elektromos töltőállomást avattak: Győrőn át Pozsonyig, Bécsig

Az E.ON pozsonyi e- töltőállomásának átadásával megszületett a Pozsony- Budapest – Bécs elektromos sztráda.

 

Az E.ON szlovákiai leányvállalata, a Západoslovenská energetika és az osztrák EVN együttműködésében adták át Szlovákia első elektromos töltőállomását Pozsonyban. Budapestről Győr és Mosonmagyaróvár érintésével immár északi szomszédjainkhoz is utazhatunk elektromos autóval.

Az E.ON célja nem más, minthogy a következő évtizedekre előre jelzett e-autózás infrastruktúráját megteremtse és a járművek töltéséhez komplex szolgáltatást nyújtson. Az utóbbi év eseményeiből azonban jól kirajzolódik, hogy a vállalat egy országokon átívelő programot alkotott, melyben az e-mobilitás terén végrehajtott innovatív ötleteivel megszüntette a Magyarország, Ausztria és Szlovákia közötti technológiai határokat. A környezettudatosság mellett a turisztikai szempontok is fontosak, hiszen az autók töltési ideje alatt a Pozsonyi útvonalon található töltőállomások városai, mint Győr, Mosonmagyaróvár és Tata sok érdekes látnivalót kínál.
A pozsonyi kútavatásról még többet olvashatnak az autopro.hu oldalon. Győrben as Jókai utcai parkolóházban áprilisban avatták fel a e-kutat, erről képeket és tudósítást itt találnak.
A VIBRAT-e projekt
A VIBRAT-e projekt a szlovákiai E.ON, vagyis Západoslovenská energetika és Alsó-Ausztria energiaszolgáltatója az EVN között jött létre azzal a céllal, hogy Bécs és Pozsony között e-töltőállomás hálózatot létesítsen. Az első lépést a júniusban átadott bécsi gyorstöltő jelentette, a ma átadott pozsonyi kúttal pedig immár a teljes régióban lehetővé teszi az elektromos járművek használatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik