Belföld

A hazai élelmiszeripar krémje Szegeden

Először fogták össze a szektor képviselőit, és ha van rá igény folytatják.

A szegedi megyeházán tartott szakmai napon első alkalommal fogták össze a termelőket, gyártókat, kis- és nagykereskedőket, multinacionális láncokat, érdekvédelmi tömörüléseket, vendéglátósokat. Ha van rá igény a konferenciát újabbak követik – jelentették be a szervezők, a Magyar Gasztro Térkép Klaszter és a Csongrád Megyei Kormányhivatal (CSMK).

A rendezvényen a magyar termékek piaci erősítésének fontosságát hangsúlyozta a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Kecskeméti Attila szerint ebben nagy szerepet játszik a szeptemberben életbe lépett magyartermék-rendelet, amely szabályozza mi nevezhető “magyar terméknek.” A szakember úgy becsülte: ennek nyomán egy éven belül jelentősen visszaesik a “magyar termék” megjelölés használata.

A fejlődési lehetőséget a hazai szakemberképzésben és az utánpótlásban látta az Axiál Kft. minőségirányítási igazgatója. Polyák Tamás elmondta: cégük ezért egy programmal bekapcsolódott a közép- és felsőfokú szakoktatásba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik